Mål: Erbjuda attraktiva hem

Pandemianpassade vår- och sommaraktiviteter

LKF arrangerar varje år ett tiotal vårfester runt om i bostadsområdena. Pandemi-sommaren 2020 ägde istället flera mindre aktiviteter rum. Att tänka nytt gick utmärkt och vissa idéer kommer troligen att leva vidare.

– Vi förstod ganska tidigt att det inte gick att genomföra årets vårfester. Då pausade vi dem tillfälligt och inriktade oss på att göra andra typer av aktiviteter. Vårt främsta fokus har varit aktiviteter för äldre, riskgrupper samt barn och unga. Trots pandemin ville vi att det skulle fortsätta hända saker hos oss under våren och sommaren, säger Britta Anfast, bosocial utvecklare på LKF.

En idé som använts vid flera tillfällen är att använda digitala medier för att nå ut till hyresgästerna. Bland annat har ett antal ”tips-filmer” producerats, med goda råd om allt från odling och pyssel till hundträning. En annan aktivitet som filmats är ett antal livespelningar med Lunda-artisten Andi Joseph.

– Andi har i sommar uppträtt på några av våra kategoriboenden och vissa av konserterna livesände vi via vår Facebooksida. De boende kunde följa konserten från balkonger och fönster medan hans framträdande samtidigt nådde en stor publik på nätet, säger Britta Anfast.

LKF har också satsat på en utökad samverkan med några av de föreningar som de redan samarbetar med. Hyresgäster, främst barn och unga, har bland annat kunnat testa thaiboxning på Linero, beachvolleyboll på Norra Fäladen och delta i ett Sports Camp på Klostergården. Utöver detta har även ett allsångståg passerat i flera bostadsområden, medan det har odlats solrosor och spelats teater på andra håll.

– Det känns som att sommaren ändå blev bra. Vi har fått mycket positiv respons på flera av våra aktiviteter och jag tror att vi har uppnått det vi ville: att försöka sprida glädje och gemenskap, avslutar Britta Anfast.

Porträtt leende ung kvinna utomhus. Brunt uppsatt hår, rött hårband, röd jacka och halsduk. Håller en kaffekopp framför sig.

Britta Anfast, bosocial utvecklare på LKF.

Dator med en hund som blir klappad utomhus.

Tips på träning med hunden. 

”Vi har fått mycket positiv respons på flera av våra aktiviteter och jag tror att vi har uppnått det vi ville: att försöka sprida glädje och gemenskap”.