2020 i korthet

Bosociala aktiviteter på ett annorlunda sätt

LKF arrangerar varje år ett tiotal vårfester runt om i bostadsområdena. Pandemi-året 2020 ägde istället flera mindre aktiviteter rum. Att tänka nytt gick utmärkt och vissa idéer kommer troligen att leva vidare.

Ryggar av kvinna och barn i gula jackor som kollar på en orkester utklädda till insekter utomhus.

Insektsorkester på besök.

Inflyttning på Xplorion

I slutet av 2020 flyttade de första hyresgästerna in på Xplorion, LKFs innovationsprojekt för hållbart byggande. Allt har gått planenligt och inför inflyttningen kunde några coronasäkra studiebesök samt en hyresgästträff genomföras.

Flervåningshus med fasad i gul och grått Tätt mellan fönsterna och balkonger sticker ut från fasaden.

Xplorion.

Lätt & Rätt service till våra hyresgäster

För att förenkla för hyresgästerna lanserade LKF under 2020 begreppet Lätt & Rätt service. Via ett enda telefonnummer, 046-35 85 00, och mejl kundcenter@lkf.se, tas alla ärenden omhand av bolagets kundcenter. Den som ringer kan lika gärna ­vilja ställa sig i bostadskön som att felanmäla en rinnande kran. Vi vill helt ­enkelt göra det lättare för våra kunder att få rätt hjälp!

Illustration: Lila mobiltelefon med ögon och hörlurar håller upp en skylt med texten "Lätt & Rätt Service"

2020 ett bra ekonomiskt år

Tf. ekonomichefen Malin Wibäck summerar 2020: ”Vi står starka och trygga ekonomiskt, trots den rådande situationen. Med våra uppnådda mål i bagaget sätter vi nu upp nya mål och kundlöften i vår nya affärsplan, som sträcker sig fram till 2024. I den kommer vi att ha andra och ännu mer utmanande nyckeltal än vi haft hittills”, säger hon.

Porträtt leende kvinna som tittar snett ut från kameran. Blont axellångt hår, glasögon, vit skjorta och bege kofta.

Malin Wibäck, tf. ekonomichef.

#StarkaTillsammans

Via initiativet #StarkaTillsammans har ett tjugotal lokalhyresgäster, framför allt butiker och restauranger, erbjudit LKFs hyresgäster olika former av rabatter. En satsning som uppskattats av de företagare som valde att vara med och av många av våra hyresgäster.

Två kvinnor med röda pikétröjor tittar leende in i kameran. En håller upp en galge med kläder. Ställning med kläder syns i bakgrunden.

Flera av LKFs lokalhyresgäster var med!