Medarbetare

Linero först ut med ABW-kontor

I april 2020 flyttade områdeskontoret på Linero in på Emblas gata 17. Sedan dess arbetar Rickard Nilsson och hans LKF-kollegor aktivitetsbaserat.

Öppen yta inomhus med fåtöljer i en hörna där en man sitter. På andra sidan väggen går en kvinna i en korridor.

– Jag var skeptisk i starten och ville ha kvar min egen arbetsplats. Men det var bra att få lite startsträcka och tid att vänja sig. Så här i efterhand har det faktiskt blivit mycket bättre än jag trodde och de flesta av mina kollegor verkar också nöjda, säger Rickard Nilsson.

Vad har förbättrats?

– Det är lättare att hjälpa varandra. Nu kan man ta det muntligt när man ses, istället för att maila eller ringa. Vi har hittat en bra balans och har respekt för hur och när vi stör varandra. Det är också roligt att få möta fler kollegor, som sitter hos oss och arbetar när de är ute i området. Det nya kontoret har gjort att jag ibland träffar kollegor som jag inte skulle ha träffat annars. Det är mindre isolerat nu än på det gamla kontoret!

Vilket har varit den största utmaningen?

– Vi har kämpat på för att bli av med pärmar och papper; det har varit en stor omställning och nog varit det svåraste. Sedan jag började på LKF 1998 har vi samlat på oss saker och nu har vi sorterat jättemycket. Det mesta har kastats eller strimlats och resten har digitaliserats.

Vad kan ni bli bättre på?

– Det går ju inte att göra som man vill runt sin arbetsplats, eftersom vi delar alla skrivbord. Men det har jag vant mig vid nu. Jag har det mesta i väskan istället. Här skulle jag säga att vi är bra, men att vi kan bli bättre.

Hur många arbetsplatser har det nya kontoret?

– Vi har åtta arbetsplatser, ett konferensrum, ett telefonrum och en ”relaxavdelning” som är lite mer undanskymd, där vi kan sitta och prata eller tänka mer i lugn och ro. Oftast är vi tre till fem personer som arbetar här och så finns det tre-fyra andra som dyker upp lite då och då.