Attraktiva hem

Med örat mot marken och hyresgästernas bästa för ögonen

Dennis Belec är områdesvärd på LKF. Han vill utveckla sina områden så att de blir så rena, trivsamma och trygga som möjligt. Att arbeta tillsammans med lokala förmågor är en av hans strategier för ökad trivsel.

– Det är viktigt att skapa goda relationer med lokala aktörer, för att skapa ett attraktivt område. Det kan i mitt fall vara allt från den lokale bagaren eller mina hyresgäster till ordföranden för den lokala hyresgästföreningen, säger han.

Mycket av Dennis arbete är förebyggande, för att skapa ett bättre Lund och en mer hållbar stad. Han menar att han via sitt arbete framför allt fokuserar på social hållbarhet, genom att skapa just attraktiva områden och välskötta fastigheter. Trygghet och trivsel står ofta på agendan; trygghetsvandringar, grannsamverkan och events med olika teman, till exempel hållbarhet, är några exempel på aktiviteter.

– I somras hade vi till exempel ett stort områdesevent då det kom 150-200 personer. På plats fanns representanter från bland annat LKF, Hyresgästföreningen och kommunens fältgrupp. Vi lockade bland annat med mat, den lokale bagarens bullar, närproducerad honung, musik och hoppborg för barnen, berättar han.

Dennis understryker att ett område inte skapas av en ensam person eller fastighetsägare, utan att det är just att arbeta tillsammans som är hemligheten.

– Jag vill skapa en identitet för området, tillsammans med hyresgästerna och få dem att känna sig trygga med varandra. Vi på LKF har ett ansvar för våra områden, men vi kan bara uppnå våra mål tillsammans med våra hyresgäster och andra aktörer. Då får vi hållbarhet på sikt. Det är viktigt att arbeta utvecklande och ligga steget före.

Vad är det bästa med dina områden?

– Det är mångfalden och de många goda krafter som finns här! Mitt mål är att få människorna som bor här att mötas oftare. Om vi får mer kunskap om varandra så tror jag att vi kan bli av med många av de förutfattade meningar som vi ofta har om varandra, säger Dennis.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det är att få vara med och utveckla mina områden och fastigheter, med ett öra mot marken och tillsammans med andra människor, avslutar Dennis Belec.

”Jag vill skapa en identitet för området, tillsammans med hyresgästerna och få dem att känna sig trygga med varandra.”