Attraktiva hem

Gröna tips för ung och gammal

Under våren arrangerade LKF tre stora hållbarhetsevents: på Norra Fäladen, Väster och i Dalby. Ambitionen var att informera om och öka engagemanget för hållbarhetsfrågor.

Träffarna arrangerades tillsammans med Lunds kommun, Hyresgästföreningen, Kraftringen och Lunds Renhållningsverk. På plats fanns bland annat odlingsexperter, redo att prata om bland annat odling på fönsterbrädan eller i en gammal kopp.

På träffarna fanns också energi- och solcellsexperter, som berättade om smarta sätt att använda jordens resurser. Vid träffen på Norra Fäladen var det extra naturligt att prata om den stora solcellsanläggningen som finns på flertalet av Magistratsvägens hustak.

Möjlighet att testa en elcykel, kika in i en sopbil eller gå en tipsrunda fanns också. Allt medan de yngsta besökarna förvandlades till katter och hemska monster av Hyresgästföreningens ansiktsmålare.

Hållbarhetseventet i Dalby arrangerades den 6 maj och lockade många intresserade hyresgäster. Här, precis som på de andra ställena, var vinsten en elcykel, för de som deltagit i tipspromenaden och lämnat in hållbarhetstips. I Dalby blev Ingegerd Hansson den lyckliga vinnaren.

– Jag tipsade om att stänga av vattnet medan man borstar tänderna och när man tvålar in sig i duschen, sa den nöjda vinnaren.