Glad medelålders man med grått och svart LKF jacka står och håller skaftet av en spade. Tre människor pratar i bagrunden.

VÅR HÅLLBARA VARDAG

Hållbarhet handlar om både det lilla och det stora. Å ena sidan en förenklad och mer hållbar vardag, för alla. Å andra sidan klimatfrågor på en global nivå. Det som görs i det lilla påverkar det stora och tvärtom.

Ett tryggt och hållbart boende är centralt för att kunna leva ett gott liv. Därför är det viktigt att vi på LKF är lyhörda för våra hyresgästers önskemål och behov.

Minst lika viktigt är det att vår egen organisation fungerar så bra som möjligt, såväl ekonomiskt som ekologiskt och socialt. När vi arbetar hållbart och mår bra på jobbet tror vi att det sprider sig till dem vi möter i vår vardag.

LKF har sedan drygt 70 år arbetat med att bygga hus som håller länge och som underhålls klokt. Dessutom arbetar vi på olika sätt med att skapa förutsättningar för trygga och trevliga bostadsområden och tar aktiv del i utvecklingen av Lund. Omskrivet i företagets tre mål så arbetar LKF för att skapa attraktiva hem, bygga fler bostäder och skapa ett bättre Lund.

Mer konkret handlar detta till exempel om att: skapa en bra dialog mellan oss och våra hyresgäster, arrangera vårfester och andra bosociala aktiviteter, se över vilka material vi använder när vi bygger, testa nya klimat­smarta lösningar som tvättmedelsfri tvätt och cykelpooler, se till att våra fastigheter drivs så energismart som möjligt, utveckla vår satsning på solceller, under­lätta för återbruk och källsortering. Och mycket, mycket mer.

För om hållbarheten inte fungerar i det lilla, i vardagen, så fungerar den inte heller på ett större plan. Och vi på LKF vill verkligen vara med och skapa en hållbar vardag för såväl våra hyresgäster som för vår personal och våra intressenter. Insatser som vi hoppas kan vara med och göra ett globalt avtryck.

En innergård med en stor grön kastanj mitt på en gräsmatta.