Medarbetare: Vi är LKF

Han tog chansen att pröva nytt

En av dem som passade på att söka en ny tjänst under 2019 års organisationsförändring var Paul Petersson. Han valde att behålla sin roll som områdesvärd men bytte område, från Papegojlyckan och Värpinge till Norra Fäladen och Östra Torn.

– Jag såg en möjlighet att utveckla mig inom LKF genom att jobba med andra områden. Därför sökte jag den här vakanta tjänsten, säger han.

Vad har förändringen gett dig?

– Förr satt jag helt ensam på mitt områdes­kontor, nu har jag två områdesvärdskollegor på kontoret på Magistratsvägen 35 och det känns jättebra. Med dem kan jag diskutera både korta och längre ärenden. Jag gillar möjligheten att bolla med andra. Så har jag också de team jag arbetar med ute på mina områden.

Fick du den information du behövde om den nya organisationen?

– Ja, det tycker jag. Jag fick information dels via intranätet och dels via mina chefer. Det är ju också upp till var och en att söka upp information; alla har ett informationsansvar. Jag känner inte att jag har saknat något.

Har du haft någon att ställa frågor till?

– Ja! Jag har kunnat prata med min chef och också vetat att jag kunde vända mig till både HR-chefen och vd.

Hur har arbetet i dina team fungerat?

– Jag sitter ju lite avsides från teamen i mina områden, men försöker ta mig ut till dem så ofta jag kan. Allt är ju än så länge ganska nytt, men jag har en tanke om att vi ska mötas åtminstone en gång i månaden. Självklart hörs vi löpande på telefon.

– När det gäller mitt ”lilla team” med områdesvärdskollegor så tar vi vårt sam­arbete utifrån hur varje dag ser ut. Sedan ses alla 12 områdesvärdarna en gång i månaden, ute hos varandra och med olika inbjudna gäster.

Är det något du saknat under organisationsutvecklingen?

– Jag hade gärna velat vänta in, så att vi hade gjort hela omorganisationen på en gång. 2016 kändes det inte helt färdigarbetat och det kändes lite jobbigt då. Nu har pusselbitarna fallit på plats. Egentligen hade jag helst velat göra allt à la 2019, fast redan 2016!

Vilka förväntningar hade du?

– Jag hade positiva förväntningar och det slutade ännu mer positivt. Just detta att få arbeta ihop med mina två områdesvärdskollegor är väldigt positivt.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det är att få vara med och utveckla områden och få input från och kunna hjälpa våra kunder.

Glad medelålders man med långt gråsprängt skägg. Blå keps på huvudet och tröja med krage och palmer
Paul Petersson

”Jag såg en möjlighet att utveckla mig inom LKF genom att jobba med andra områden.”