2019 I KORTHET

Ett år med fokus på kunder, starka team och arbetsglädje

Under 2019 har delar av LKFs organisation förändrats för att bättre kunna möta kundernas behov, nu och i framtiden. Fokus med vår nya organisation är att förenkla för kunder och leverera ännu bättre service. Men även att skapa organisatoriska starka team med ökade möjligheter till samarbete och ännu mer arbetsglädje. Förändringen består i huvudsak av att vi har gått från tre till två fastighetsområden och att skapandet av ett kundcenter.

Tre leende medarbetare i LKF-kläder. Två män och en kvinna. På en innergård.

85% – LKFs högsta Serviceindex någonsin

Varje år sänder LKF ut en kundenkät till cirka 3 000 hyresgäster. 2019 fick vi vårt högsta serviceindex någonsin! 85% av våra kunder är nöjda med vår service – ett betyg som vi är mycket stolta över. Även tryggheten har ökat från ett redan högt betyg på 81 till 82%. LKF nominerades till Högsta Produktindex och Högsta Lyft Serviceindex i ett av branschens stora benchmarkevent och vann Kundkristallen för Högsta Produktindex.

85% i grönt

LKF först ut i södra Sverige att testa coliving

LKFs styrelse har under 2019 beslutat att satsa på ett coliving-projekt på Brunnshög, Lunds nya, hållbara stadsdel. När projektet är färdigbyggt 2022 kommer ca 70 unga vuxna, mellan 20-35 år, intressematchas till ett yteffektivt boende med gemensamt kök/vardagsrum och olika delningstjänster. Syftet med Coliving-konceptet är att underlätta för unga vuxna att komma in på bostadsmarknaden till en rimlig kostnad och bidra till en ökad social hållbarhet.

Flera ungdomar sitter tillsammans i ett rum och pratar. Grönt filter över bilden

Vilken klimatpåverkan har byggprocessen?

Under 2019 har LKF arbetat aktivt med att öka sin kunskap om klimatpåverkan i byggprocessen. Bland annat ett kommande lagkrav på en klimatdeklaration för byggprojekt driver frågan framåt. LKF har i ett projekt tillsammans med leverantören Otto Magnusson studerat klimatpåverkan under hela byggprocessen, från tillverkning av byggmaterial, transporter fram till byggnadens färdigställande. LKF är också en av nio testpiloter i projektet ”Klimatkrav i upphandling till rimlig kostnad” som drivs av Sveriges Allmännytta.

Ett rött tegelhus med snedtak får konstrast mot en klarblå himmel.

Vårfestligt med biologisk mångfald som tema

Att skapa socialt hållbara bostadsområden är ett av LKFs övergripande mål. Genom att skapa fler naturliga möten mellan grannar skapas förutsättningar för ökad trivsel och trygghet i bostadsområdena. Ett sätt är de vårfester som LKF och de lokala hyresgästföreningarna arrangerar i ett tiotal av LKFs bostadsområden. Temat för 2019 var biologisk mångfald och många olika aktiviteter och prova på-idrott erbjöds hyresgästerna.

Ett torg fyllt av människor och stånd. Till exempel hoppborg och tält.