#StarkaTillsammans

Man med ljusare hår kammat mot sidan och svart tröja står bakom en bardisk, öltappar skymtas i nedre delen av bilden.

Atte Bachmann,
Restaurang M.E.A.T.

Varför valde ni att vara med i #StarkaTillsammans?

– Först vill jag säga att vi är väldigt glada över att vara LKF-hyresgäster. De är lyhörda och innovativa när det gäller att ta hand om oss. När vi fick frågan om att vara med såg vi det som en chans att nå fler kunder och synas i LKFs kanaler. Kampanjen kändes som en win-win för alla parter.

Vad har kampanjen gett?

– Framför allt har den gett oss besked om att vi har en hyresvärd som bryr sig om oss. Den visar att LKF vill vara starka tillsammans med oss, vilket vi gillar. Sen hade vi kanske hoppats på att ännu fler skulle vilja ta del av erbjudandet, som var att vi bjöd på en efterrätt efter maten. Men en hel del andra, som inte varit LKF-hyresgäster, har varit nyfikna och frågat vad detta varit för kampanj.

Hur har företaget påverkats av pandemin?

– Det känns fortfarande väldigt osäkert. Vi har haft ett bortfall på cirka 40 procent, vilket märktes tydligast i början, då det kändes tungt. Inledningsvis hade vi en take-away-period, då många kom förbi och gjorde stödköp vilket gav oss hopp. Det kändes fint och vi förstod att vi var en hjärtekrog för många.

– Kort skulle man kunna säga att pandemin varit en tråkig och kostsam historia för oss och vi har fått anpassa vår kostym. Vi har länge vetat vilken fin personal vi har, vilket de visade ännu en gång! Tillsammans med dem har vi kunnat anpassa oss. Vi har lärt oss mycket och vi har tvingats att jobba utanför boxen, vilket gjort oss mer flexibla. Vi har till exempel ändrat vårt bokningssystem och börjat jobba med våra råvaror på ett annat sätt: vilka råvaror är nödvändiga och vilka är dyrast och vad kan vi ändra utan att sänka kvaliteten, berättar Atte och avslutar:

– Vi har även ställt fram ett antal ”stationer” med handsprit och tagit undan en del bord. För oss har hygien alltid varit A och O och ibland har det varit en tuff process att utbilda både oss själva och våra gäster i vilka regler som gäller nu under pandemin. Det kom mycket frågor i början och då kändes det som att vi jobbade lite i motvind, men nu tycker jag att både vi och gästerna känner oss trygga i modellen. Folk har lärt sig vad som gäller och visar större respekt.

”Vi har lärt oss mycket och vi har tvingats att jobba utanför boxen, vilket gjort oss mer flexibla.”

Leende man med ljust sidokammat hår, tatueringar på ena armen och svart tröja lutar sig över en bardisk.
Atte Bachmann