DIALOG

bakgrund där tre människor sitter med sin mobil eller padda. Ovanpå ligger ett telefonnummer: 046-35 85 00.

046-35 85 00

Lätt & Rätt service för dig!

046-35 85 00. Ett enda nummer för alla ärenden som rör ditt boende hos LKF, från hur du ställer dig i kö för en lägenhet till hur en rinnande toalettstol felanmäls. Lätt & Rätt service med andra ord.

– Vi vill göra det enklare för våra hyresgäster genom att samla allt på ett ställe, så att den som kontaktar oss inte behöver navigera mellan olika personer för att få hjälp, säger Hannah Billberg, chef för LKFs kundcenter.

Helt oplanerat kom den, pandemin, som över en natt satte Hannah och hennes medarbetare inför nya utmaningar. Restriktionerna märktes på bemanningen i kundcenter – precis som i övriga samhället. Och ingen visste hur en den närmaste veckan skulle te sig.

– Vi blev verkligen satta på prov, precis när vi var redo att gå igång på riktigt med det vi kallar Lätt & Rätt service, säger Hannah Billberg. Den första tiden minskade antalet felanmälningar kraftigt eftersom många hyresgäster var oroliga och inte ville ha hantverkare i lägenheten. Sedan en tid tillbaka har vi sett en ökad efterfrågan till kundcenter, både med allmänna frågor och i antal felanmälningar och det kan bero på att många människor är mer hemma nu.

Så hur planerar ni ert arbete för att klara de här snabba förändringarna och för att hjälpa kunderna med deras ärenden?

– Vi kan helt enkelt inte planera så långt fram som vi önskar – ingen vet vilken verklighet vi jobbar i imorgon eller nästa vecka. Det gäller att vara i ett superflexibelt tillstånd hela tiden för att kunna navigera och fortsätta hålla en hög nivå på servicen. Vi gör verkligen allt vi kan för att upprätthålla kvaliteten och kundnöjd­heten i en osäker vardag, säger Hannah Billberg.

– Vi är så tacksamma för att våra hyres­gäster visar tålamod och förståelse för att vi inte styr över allt just nu. Kanske tar vissa ärenden lite längre tid än vi skulle önska men vi gör vårt allra bästa för att prioritera rätt och hjälpa alla. Det är roligt att se att så många hyresgäster, precis som vi, har använt de digitala kommunikationsvägarna. Då kan vi fortsätta att mötas – även när omvärlden förändras, avslutar Hannah Billberg.

Trots den parentes som pandemin satt kring arbetet med ett nytt kundcenter, är resan påbörjad och riktningen klar. Lätt & Rätt service för dig!

Glad kvinna i uppsatt hår och rutig skjorta håller en pensel i ena handen och en roller i den andra.

FAKTA

Visste du att en del enklare åtgärder kan du vidta själv och få hjälp av instruktionsfilmerna på lkf.se Se till exempel hur du enkelt rengör filtret i spisfläkten eller tar reda på vilken säkring som får din jordfelsbrytare att lösa ut.

Ju mer detaljerat du beskriver ditt ärende vid en felanmälan, desto lättare är det för oss se till att du får rätt hjälp direkt. En trasig kyl kan vara allt från en trasig lampa till att hela kylskåpet slutat fungera. Ta gärna ett foto med mobilen och bifoga din anmälan, så får vi direkt en uppfattning om vad just ditt ärende handlar om.

I Kundcenters frågeforum kan du ställa egna frågor och följa/kommentera andra. Här har vi besvarat de vanligaste frågorna från våra hyresgäster. Kanske finns svaret på din fråga redan där?

Och glöm inte att uppdatera dina kontaktuppgifter på Mina sidor så att vi kan ge dig hjälp snabbare.