#StarkaTillsammans

Magnus Karlsson och Petra Karlsson, Herrshopen

Varför valde ni att vara med i #StarkaTillsammans?

– För att den står för allt vi står för: tillsammans är vi starka! Det kändes också bra att få ett litet sponsrings­bidrag och så hoppades vi få möjlighet att locka nya kunder.

Vad har kampanjen gett?

– Vi valde att erbjuda 20 procent lägre pris på en valfri vara. Under april och maj gav det resultat och vi fick en del nya kunder.

Vad tycker du om satsningen som sådan?

– Den har varit bra! Det är väldigt bra att LKF stödjer småföretagare och är rädda om och bryr sig om dem. LKF har varit väldigt schysta tycker jag.

Hur har företaget påverkats av pandemin?

– Vi har varit hårt drabbade. Tack och lov så är det bara jag och min fru Petra som arbetar i butiken. Vi har en slimmad organisation och försöker hålla kostnaderna nere. Men vi har haft mycket färre kunder, så den här tiden innebär ett rejält tapp för oss och det har inte varit roligt. Och även om det känns lite bättre nu än i april så är detta inte över än. Vi har många äldre kunder, som inte vågar sig ut just nu. Och så säljer vi festkläder, vilket det ju inte varit någon större efterfrågan på i år, då många fester har ställts in. Men vi ska klara detta också. Vi har funnits i ungefär 30 år och har hunnit bygga upp en viss buffert, så vi kör vidare!

Kvinna och man står i en butik med skjort i bakgrunden. Han har skjorta, slips och väst med ett måttband rund halsen. Hon har beige poncho, röda naglar och håller en hatt framför sig.
Magnus Karlsson och Petra Karlsson.