72 KVADRAT TEMA: PORTRÄTT: FREDRIK MILLERTSON, NY VD

LKF får ny vd:
Fredrik Millertson

Den 1 oktober börjar Fredrik Millertson sitt nya jobb, som vd för LKF. Han är i dag vd för Ystadsbostäder och Ystad Industrifastigheter och ser fram emot sitt nya uppdrag. När han är mer varm i kläderna återkommer vi med en längre intervju, fram tills dess kommer här en liten kortare presentation.

Grattis till nya jobbet! Vad lockade med LKF?

– Tack! LKF är ett väldigt välskött företag, med en stor och välfungerande organisation. Dessutom är Lund en expansiv stad med stor närhet till universitetet, vilket jag tycker är spännande.

Vad ser du mest fram emot?

– Att få vara med och ytterligare utveckla servicen till kunderna och jobba med det gedigna nyproduktionsprogrammet ska bli väldigt roligt. I övrigt tycker jag att det är viktigt att ha kul på jobbet; jag tror att det är lättare att göra ett bra jobb då.

Vilka av dina erfarenheter tror du att du kommer att få mest nytta av?

– Några av mina styrkor är att arbeta med kundvård och affärsmannaskap vilket jag tror att jag kommer att få nytta av även på LKF. Jag har också en god kännedom om branschen. Från mina första sommarjobb, som bland annat reparatör, till mina olika uppdrag inom fastighetsbranschen och den kommunala sektorn har jag byggt på min kunskap allt eftersom. Det gör att jag har sett bostadsbranschen från flera håll, vilket känns bra.

Vad gör du helst en ledig dag?

– Jag är en hängiven cyklist som både tränar och tävlar en hel del. Även andra former av idrott intresserar mig, men i dag blir det mest cykling.

Fakta/FREDRIK MILLERTSON


Aktuell: Ny vd för LKF från och med 1 oktober.

Bakgrund: Har en gedigen erfarenhet från fastighetsområdet via följande uppdrag: Örebrobostäder i 22 år som driftchef, produktionschef och förvaltningschef, vd för Köpings Bostads AB i fyra år, chef för den tekniska förvaltningen i Örebro kommun i fyra år samt vd på Ystadsbostäder sedan 2016.

Bor: Just nu utanför Ystad, men letar bostad i närheten av Lund.

Familj: Fru och två utflugna barn (23 och 25 år). Två hundar ingår också i familjen.

Fritid: Cyklar gärna, ofta och långt.