72 KVADRAT NOTERAT

SNART SEMESTERTIDER

Snart är den här – sommarsemestern – som vi har längtat till i ett helt långt år. Förhoppningsvis blir det en härlig ledighet med sol och lata dagar med familj och vänner. Under semestern härjar tyvärr små och stora inkräktare som vi inte vill ha in i våra lägenheter.

Tänk därför på att:

  • Låsa alla fönster och dörrar när du åker på semester.
  • Be gärna en granne titta till din lägenhet när du är borta.
  • Ha en timer som tänder och släcker lamporna inomhus.
  • Låt inte stöldbegärliga saker ligga framme så att de syns från fönstret.
  • Alla LKFs lägenheter som är utrustade med komfortvärme har också ett inbrottslarm kopplat till systemet. Aktivera
    inbrottslarmet innan du åker på semester.
  • Ta inte med dig skadedjur hem från semestern. Sprid därför inte ut dina kläder på hotellrummet när du är ute och reser och lägg inte väskan i närheten av sängen eller på golvet under den.
  • Tvätta kläderna du haft med dig på resan när du kommer hem igen. Lägg inte in dem direkt i garderoben.
  • Ta aldrig in väskan i sovrummet efter en resa. Placera den utomhus i ett förråd om du har möjlighet till det.

350 glada hyresgäster och LKF-personal ställde upp i årets Lundalopp. Vädret var perfekt och alla såg ut att trivas i folkvimlet.

HUSKURAGE

Huskurage är ett verktyg för att förhindra våld i nära relationer som vi på LKF infört i våra bostadsområden. Vi har bland annat satt upp anslag i våra trapphus om hur du som medmänniska kan agera om du hör ljud som får dig att tro att allt inte står rätt till hos en granne.

För att lära oss mer om våld i nära relationer bjöd Hyresgästföreningen in delar av LKFs personal till ett intressant föredrag med Kvinnojouren.

Lunds Konst/Designskola

LKF samarbetar med Lunds Konst/Designskola i olika projekt till vårt bygge av Xplorion på Södra Brunnshög. En uppgift har varit att utveckla en möbel eller ett system som delar av två utrymmen i en lägenhet när man till exempel blir fler i familjen varannan vecka. Under våren har eleverna ställt ut sina olika arbeten och modeller i vår reception på Lilla Tvärgatan.

VÅR ÅRS- OCH HÅLLBARHETS-
REDOVISNING 2017

LKF är ett av de cirka 1 600 svenska företag som omfattas av en ny lagändring som innebär att de årsredovisningar som publiceras från och med våren 2018 ska innehålla en särskild hållbarhetsrapport.

Med vår integrerade års- och hållbarhetsredovisning vill vi visa var vi lägger vårt fokus och därmed tydligt visa var vi ser utvecklingsområden samt vilka de är. På vår hemsida lkf.se hittar du års- och hållbarhetsredovisningen.

72 KVADRAT GRANNAR

Lokalhyresgäster på Fossilen i Södra Råbylund

Frisör
Akhin Yassin startade sin salong Ilija Salong på Guldåkerstorget 4D i juni förra året. Här kan alla oavsett ålder bli fina i håret. Bokar tid gör du på telefon 0700-40 45 46 eller chansar på drop in. Ilija Salong finns på Facebook och Instagram.

Öppet måndag–fredag 10.00–18.00, lördag 11.00–16.00 och
söndag tidsbokning.

Fossilen Livs
Dhuha Ahmad driver sedan förra sommaren Fossilen, en närbutik på Guldåkerstorget 4a på Södra Råbylund. Här kan du bland annat handla frukt och grönt, godis och glass eller hämta dina postpaket.

Fossilen har öppet alla dagar mellan 09.00 – 20.00.

72 KVADRAT KALENDERN