72 KVADRAT INBLICK: NYA MÖJLIGHETER

HANTVERKARGLÄDJE PÅ MÖJLIGHETERNAS TORG

Torget på Värpingeområdet är ett torg med möjligheter. Det såg Norman Akins och Agneta Andersson som nu fyllt den tidigare tomma lokalen med hantverkarglädje i alla tänkbara former. Den 8 mars slog de upp portarna till hantverksbutiken Nya Möjligheter – en kreativ mötesplats för alla, vare sig du själv är hantverkare eller bara vill njuta av andras kreativitet.

Det lilla torget ligger ganska öde en vanlig arbetsdag i slutet av april. Nya Möjligheter har bara haft öppet i en dryg månad, men redan har boende i området kommit in för att utrycka sin glädje över att lokalen fått nytt liv.

Bakom Nya Möjligheter står Norman Akins och Agneta Andersson, två Värpinge­bor som brinner för konsthantverk, människor och möten.

– Vi gillar att omge oss med kreativa människor helt enkelt och tror att många här vill samma sak. Med Nya möjligheter hoppas vi ge torget nytt liv, säger Agneta Andersson.

Tanken med Nya Möjligheter är att hantverkare av vitt skilda slag, som vanligen inte når ut med sina alster, ska få chansen att visa upp sig. I lokalen finns just nu tolv kreativa skåningars alster att se och köpa. Vackert silversmide och robust keramik står sida vid sida med sinnliga änglar i tunn ståltråd och akvareller i miniatyrformat.

– Vi välkomnar fler att komma hit med sina hantverk. Det kan vara vad som helst egentligen, vi har inga särskilda krav för att få vara här och ställa ut, säger Norman Akins.

I takt med att kvicksilvret stiger i termometern hoppas duon att fler ska hitta till Nya Möjligheter. De har redan bilden av sommaren klar för sig.

– Man slinker in här en stund, tar en fika ute i solen och inspireras av allt det vackra hantverket. Vi hoppas kunna utveckla verk­samheten med små workshops efter hand, där hantverkare kan inspirera varandra och den som aldrig provat på kanske upptäcker något nytt, säger Agneta Andersson.

Nya möjligheter finns på Hildur Sandbergs gata 16, inne på torget.

Öppet tisdag, torsdag och fredag klockan 12–17 samt lördagar klockan 11–14

Vill du ha kontakt med Nya Möjligheter? Maila på adressen nya.mojligheter.ab@hotmail.com