72 KVADRAT INBLICK

Sommarjobb med möjlighet att utvecklas

Varje år erbjuder LKF ett stort antal ungdomar sommarjobb. Tanken är att ge dem arbetslivserfarenhet och att visa vilka olika yrken som finns inom allmännyttan. Gabriella Fredriksson var en av sommarens nya krafter.

Vad arbetade du med i somras?

– Jag var lokalvårdare på Karlhögstorg under sex veckor i juli och augusti, där jag också bor.

Vad tyckte du om jobbet?

– Det var superbra! Att jag dessutom kände till husen jag skulle arbeta i var mycket bra. Det var inte svårt att komma in i arbetet och jag tycker att det är bra att fler får chansen att komma in på LKF.

Hur gick det i början?

– Jag arbetade tillsammans med den ordinarie lokalvårdaren under en vecka. Hon berättade allt för mig och jag skrev ned vad hon sa. Sedan var det upp till mig att hantera jobbet på egen hand, även om jag ju hade kollegor på områdeskontoret och en arbetsledare att be om hjälp om jag behövde.

Vad var största behållningen med jobbet?

– Det var superspännande att få ett så stort ansvar och känna att jag klarade av det. Det känns bra och har hjälpt mig i min personliga utveckling.

Vad var roligast?

– Att få komma ut och möta människor som var nöjda med det jag hade gjort. Många stannade och pratade lite och det kändes bra att få vara en del av ett sammanhang, i en miljö som jag dessutom känner väl till.

Vad var svårast?

– Det var nog att komma ihåg allt i början och att våga lita på sig själv.

Vad är dina planer framöver?

– Till våren vill jag plugga och tänker söka in till
socionomprogrammet.

Fakta/
SOMMARJOBB

  • Sommaren 2017 var det cirka 70 ungdomar som sommarjobbade på LKF. De arbetade bland annat som: fastighetsarbetare, uthyrare, lokalvårdare, fakturahanterare, inventerare av bostadsgårdar och receptionist. Jobben erbjuds bland annat till hyresgästers barn och till ungdomar som har föräldrar eller familjemedlemmar som arbetar på LKF.