72 KVADRAT NYA RUM FÖR ALLA

Norra Bullerbyn på Norra Fäladen.

Hur vill du bo?

Hur ser ditt drömboende ut? Vill du bo i en lägenhet i ett flerfamiljshus eller i ett radhus, litet eller stort, flera rum eller öppen planlösning? Oavsett hur du vill bo försöker vi på LKF bygga bostäder där alla har möjlighet att hitta precis det boende de önskar. Just nu har vi 13 olika byggprojekt i gång med totalt 1 000 nya hyresrätter.

Mineralen I Veberöd

I det sydvästra hörnet av populära Veberöd, där det gamla tegelbruket en gång låg, bygger vi 37 enplansradhus på 2-4 rum och kök i kvarteret Mineralen. Husen byggs just där tätorten möter landsbygden men ändå inte långt ifrån skola och centrum. Adresserna blir Tegelmästarevägen och Dolomitgatan.

I Veberöd bor du bekvämt med all nödvändig service som butiker, matställen, bibliotek och vårdcentral. Det är inte långt till vackra naturområden som Romeleåsen och Veberöds ljung.

Den här typen av radhus i ett plan har vi byggt på flera ställen runt om i kommunen de senaste åren. De är alltid eftertraktade av våra hyresgäster. Husen är ritade av Jaenecke arkitekter. Alla lägenheter i Mineralen är uthyrda och våra nya hyresgäster flyttar in till våren och sommaren nästa år. Vi ska snart börja bygga liknande radhus i Genarp i kvarteret Kuylenstjerna.

Nymfen på Södra Råbylund

Nu har vi satt spaden i marken för ännu ett stort byggprojekt på Södra Råbylund i den östra delen av Lund. I kvarteret Nymfen bygger vi 73 lägenheter på 1 – 4 rum och kök i två flerfamiljshus. Lägenheterna på 4 rum och kök ligger överst i det ena huset och blir i två plan, varav ett rum i vindsplan som nås via en invändig trappa. En nyhet för LKF är att varje lägenhet får förråd inne i respektive lägenhet istället för i ett traditionellt gemensamt förrådsutrymme.

Kvarteret Nymfen ligger strax söder om vårt bostadsområde Fossilen nära Råbysjön med fina möjligheter till motion och rekreation. Inflyttning sker i två etapper med en första inflytt i mitten av november 2018. Resterande lägenheter blir klara i mitten av februari 2019.

Norra Bullerby på Norra Fäladen

Vid Fäladstorget ska vi förtäta med två flerfamiljshus i 8 våningar. Den byggnad som tidigare inrymde Vård- & omsorgsförvaltningen är riven för att ge plats åt totalt 106 nya hyreslägenheter.

Husen får lägenheter på 1 – 4 rum och kök från 32 till 91 m2. Vi bygger med höga krav på energi och miljö. Solceller installeras på taken och lägre placerade tak får sedumbeläggning. Vi ska också bygga ut den befintliga parkeringsplatsen för att ge utrymme för fler bilar. Folktandvården skall flytta in på bottenvåningen och i en del av plan 1 i det norra huset.

Lägenheterna ska vara klara för inflyttning i slutet av 2019.

Nymfen på Södra Råbylund.