72 KVADRAT ORDET

Goda grannar

Goda grannar är guld värda! Vi vill alla ha trevliga grannar som vi trivs tillsammans med. Vardagen blir så mycket enklare om relationen med grannarna fungerar smidigt. Bästa receptet på en god granne lyder ”respekt, hänsyn och en vänlig inställning”.

Hur gör man då för att få goda grannar? Det bästa är att du börjar själv med att vara en god granne. Många undersökningar visar att något så enkelt som en glad hälsning är det som många uppskattar mest hos en granne. Det är naturligtvis upp till var och en att själv avgöra hur mycket kontakt man vill ha med sina grannar men goda grannar kan bli till goda vänner. I detta nummer av 72 Kvadrat berättar flera hyresgäster om hur de uppskattar sina grannar och om det lilla extra som de bidrar med i vardagen.

Nya grannar blir också de nyanlända som flyttar in i våra tempo­rära bostäder på Väster, Linero, Dalby och Veberöd i början på nästa år. De ska nu skapa en ny framtid här i kommunen med språkstudier, skolstart och jobbsökande. Här kan vi alla hjälpas åt att ge dem en välkomnade och bra start på sina nya liv.

I tidningen berättar vi också om modellen ”Huskurage” som ett sätt att förebygga och förhindra våld i nära relationer. Här kan alla vi grannar hjälpa till och agera om vi märker att det inte står rätt till hos en granne. Det kan ibland räcka med att knacka på hos grannen för att förhindra våld.