72 KVADRAT NOTERAT

Vår årliga påminnelse

Håll koll på levande ljus

Som vanligt i vinternumret av 72Kvadrat vill vi påminna dig om att hålla koll på dina tända stearinljus.

Placera ljuset säkert, där ingen gardin eller något annat brännbart kan nå det. Ta bort alla föremål som lätt kan ta eld, de ska inte vara nära ljuset. Ha som en god regel att den som tänt ljuset också har ansvar för det och ser till att det blir släckt. Låt inte barn och ungdomar hantera ljus på egen hand.

Dessutom finns det idag snygga batteridrivna alternativ till levande ljus.

Välkommen på Lussefika

Den lokala hyresgästföreningen Snödrivan bjuder in hyresgästerna i området till Lucia och fika i hyresgästlokalen på Sunnanväg 2D den 12 dec klockan 18.00.

Vinn novellsamlingen ”Grannar”

Vad är egentligen en granne – är det en främling, vän eller fiende? Begreppet väcker funderingar kring integritet och civilkurage, men det berör även ämnen som gemenskap, utanförskap och gränser. Hur förhåller vi oss till våra grannar? I förlaget Novellix novellsamling GRANNAR har nio författare – fyra svenska och fem internationella – fritt tolkat detta tema. Resultatet är nio noveller med nio unika omslag skapade av konstnären Karin Mamma Andersson. Vi har fem samlingar som vi lottar ut till våra hyresgäster. Vill du vara med skickar du ditt namn och adress till 72kvadrat@lkf.se senast den 30 december.

Glöm inte att testa din brandvarnare

Tänk på att du då och då måste kontrollera så att din brandvarnare fungerar. Tryck på testknappen tills brandvarnaren går igång. Om den inte låter är det dags att byta batteriet. Det är viktigt att du har en brandvarnare som fungerar. Den kan rädda liv om en brand bryter ut.

Ställ din tonåring
i vår bokö

Sedan något år tillbaka kan ungdomar som fyllt 16 år ställa sig i vår bokö. Det kostar ingenting att stå i kön men den som är mellan 16 och 18 år, kan inte anmäla sitt intresse och heller inte erbjudas att hyra någon lägenhet. Detta kan göras först efter det att din tonåring fyllt 18 år, men att samla köpoäng kan vara bra om ditt barn vill söka en lägenhet när hen blir myndig.

Gå in på lkf.se/Mina sidor och registrera ditt barn. På Mina sidor kan du också läsa om hur det fungerar att stå i vår bokö.