72 KVADRAT NYPRODUKTION: XPLORION

XPLORION – ETT GEMENSKAPENS HUS

Bo bilfritt, rökfritt och tvättmedelsfritt

ETT SMART HUS BYGGT PÅ ETT SMART SÄTT

Du läste väl om vårt smarta hus Xplorion i Brunnshög från senaste numret av 72:an? Bygget är i full gång – grunden är lagd och alla väggarna uppe!

Vi räknar med att kunna påbörja vår uthyrning under våren 2020, och inflyttningsdatum lär bli någon gång under hösten år 2020.

Vi är stolta över vårt spjutspetsprojekt!

Xplorion har massa av smarta finesser och innovativa byggtekniska lösningar. Exempel­vis är huset ett toppmodernt lågenergihus, och ventilationen kommer vara behovs­anpassad och så smart att till och med
värmen från din grillade ostmacka kommer att tas vara på. Lägenheterna kommer ha element – men du lär nog aldrig behöva sätta igång dem.

Från MAXIV och ESS, två av de mest högteknologiska forskningsanläggningarna i världen, hämtar vi överskottsvärme för att värma huset och vattnet. Solel kommer att produceras från paneler på hustaket och användas till allmänna ytor och för att ladda elbilen i elbilpoolen, som du kommer ha tillgång till. För i Xplorion kommer du att bo utan att behöva äga någon bil. Några parkeringar kommer inte att finnas för de boende. Överskottselen lagras i husets megabatteri och elen kan användas även när solen går ner.

Dessutom håller vi på att ta fram en digital boendeplattform. Allt från borrmaskinen till den där gemensamma elbilen. Sharing is caring tänker vi!

Klimatsmart och ekonomiskt hållbart!

Vårt tänk med Xplorion är att underlätta för dig att bo och resa klimatsmart. Det ska vara lätt i vardagen att nyttja elcyklar som ett komplement till kollektivtrafiken. Det kommer finnas både vanliga cyklar och större cyklar för stora transporter. Korridorerna är extra breda så att du kan parkera cyklarna utanför din dörr när du lastar av.

Vår byggavdelning spände bågen rejält i vår ansträngning att möta framtiden, utan att det ska kosta mer än ett vanligt nybygge. Vi har till exempel hittat en lösning på schakt för rör och teknik som gjort att vi minskat på mängden byggmaterial – och kostnader. Och samtidigt ökat smidigheten inför framtida renovering. Framtida stambytet kommer gå som på räls!

Men vi är lite extra stolta över att kunna erbjuda öppen planlösning i lägenheterna, så att du själv kan få bestämma hur stora och hur många rum du vill ha. Genom smart inredning, flyttbara väggar och smarta möbler kan du själv bestämma om du exempelvis vill ha en tvåa eller en trea, eller någonting annat. Kanske behöver du ett extra sovrum just under julen när svärföräldrarna kommer på besök?

Låter det intressant?

Kan du tänka dig att leva klimatsmart, bilfritt, rökfritt och tvättmedelsfritt, och gillar tanken kring Sharing is caring? Är du dessutom intresserad av att skapa gemenskap med dina grannar? Håll i så fall utkik på vår webb­plats när det är dags att anmäla intresse för våra lediga lägenheter. Följ oss gärna i sociala medier också, där vi kommer att berätta om vår resa med Xplorion även framöver.

Och du, registrera dig i vår bokö om du inte redan gjort det. Finns du redan där – håll dina uppgifter uppdaterade. Så kan vi hålla kontakten med dig lättare.

Fler nyproduktioner vi är stolta över

Hammocken
Område: Brunnshög
Antal lägenheter: 105 st
Klar: Januari 2020

Norra Bullerbyn
Område: Fäladstorget

Antal lägenheter: 106 st
Klar: Årsskiftet 2019/2020

Gränden
Område: Norra Fäladen

Antal lägenheter: 154 + 10
servicelägenheter

Klar: Hösten 2020

Klockan
Område: Dalby

Antal lägenheter: 44
Klar: Hösten 2020

Kryptan
Område: Södra Sandby

Antal lägenheter: 50
Klar: Våren 2021