72 KVADRAT TEMA: MÖTEN

LKFS FÖRSTA HUNDRASTGÅRD INVIGD

KOPPLA LOSS

OCH HA KUL!

 

Ackompanjerad av fyrbenta gästers ivriga skällande, hälsade LKFs vice vd Gunilla Flygare hundar och deras ägare välkomna till invigningen av den efterlängtade hundrastgården på Linero. ”Koppla loss och ha kul” säger skylten till Havamals hundrastgård, LKFs första och nu formellt invigd av ett tjugotal glada hundar.

Hundrastgården är ett av flera projekt som LKF driver för att skapa en bättre boendemiljö på Linero.

– Grinden kommer att stå öppen och vi serverar korv precis utanför, så håll era hundar kopplade just idag, uppmanar Gunilla Flygare.

Idén till en rastgård på Linero väcktes av Sanna Linné, själv hundägare och Linerobo. Förslaget snappades upp av LKF och tillsammans med den lokala hyresgästföreningen Vikingen formades en hundgrupp. Tillsammans skissade gruppen på utformningen och de kommer även att sköta hundrastgården framöver.

– Jag gick förbi här ofta med mina hundar och tyckte det var synd att det fanns en yta som inte användes. Idag är jag såklart jätteglad, så kul att den äntligen är klar och att så många kommit hit på invigningen, säger Sanna Linné efter att hon klippt bandet tillsammans med områdesvärden Rickard Nilsson.

Sanna Linné hoppas på många möten här, såväl mellan hundar som ägare.

– De flesta går ut själva med sina hundar, man tittar knappt på varandra ibland. Här hoppas jag att vi ska kunna träffas och lära känna varandra, ha gemensamma aktiviteter och ta promenader ihop.

Några som träffats för första gången är hundägarna Bengt Axfors och Britta Madsen, både stolta ägare av en Cavalier king charles spaniel. Hundarna Cilla och Ove verkar mest ha ögonen för varandra och verkar inte bry sig om allt som pågår runt omkring.

– Jag har precis flyttat hit från Norra Fäladen och såg att det var en ny hundrastgård på gång. Verkligen roligt, hit kommer vi att gå – eller hur Cilla?

Efter bandklippningen klev förväntansfulla ägare genom grinden för att bekanta sig med området och varandra, gå tipsrunda och äta korv. Hundarna bjöds på en välfylld doggy bag – i ordets rätta bemärkelse. Invigningsfesten avslutades i Hyresgästföreningens lokal, med föreläsning på temat positiv förstärkning och vett och etikett för hundar.

Havamals hundrastgård ligger vid Vikingavägen 27.

Fakta

Vad? Rastgård med möjlighet till bus
och spring samt aktivering för hundar.

Var? Vid Vikingavägen 27

Storlek: Ca 860 kvm

Invigdes: 20 oktober 2019