72 KVADRAT TEMA: PÅ GÅNG I VÅRA OMRÅDEN

På gång i våra områden:

I centrum på trygghets­boendet på Gernandtska Lyckan ska vi anlägga en uteplats innan årsskiftet 2018–2019 så att våra äldre kan njuta utomhus framöver.

Före årsskiftet öppnas åter lokalen för Hyresgästföreningen på Valdemars väg.

Vi håller på att bygga om och göra lekplatsen på Uarda fin. Det är dags att göra iordning den gamla lekplatsen och under 2019 ersätter vi den med en ny. För att den ska bli så bra som möjligt, så har vi frågat dig som bor där hur just du önskar att den nya lekplatsen ska se ut. Vi hoppas att många barn blir glada när den står klar.

Gunnesbovägen kommer vi att bygga en ny grillplats till dig som bor där.

Östertull, Östra Vallgatan 21, ska vi göra en fasadrenovering, vilket innebär att vi fogar om fasaden på din bostad och gör den fin. Detta sker före årsskiftet.

Miljöstationerna, bland annat på Högbovägen, ska få ny belysning och grindar. Tanken är att vi lättare ska kunna hålla det rent, snyggt och tryggt.

Områdeskontoret i centrum byter lokal och adress den 1 december. Efter detta datum är du välkommen att besöka oss på Lilla  Tvärgatan 21. Det nya områdeskontoret ligger på innergården – ingång igenom portalen. Här träffar du vår områdesvärd Peter Gradin som kan hjälpa dig med frågor kring ditt boende. Vill du besöka vår kundtjänst hittar du den i hörnet Lilla Tvärgatan/Bankgatan.

Vi har startat projekt Gränden på Sankt Hans Gränd. Vi bygger fler, attraktiva bostäder samtidigt som vi får en bättre miljö och ett tryggare område.

Tillsammans med Fäladsgårdens fritidsgård och Hyresgästföreningen planerar vi att skapa generationsträffar. Detta gör vi för att vi vill skapa en god grannsamverkan och trygghet generationer emellan.

Lekplatsen på Örnvägen är inom kort redo för leksugna barn.

Vi kommer att göra i ordning baksidorna på Vikingavägen 28 för att du som bor där ska få en bättre utemiljö och fina uteplatser.

I alla våra områden installerar vi nu nyckeltuber löpande. Vi sätter in denna lösning i dörren för att vi lättare ska kunna göra underhållsarbeten i din lägenhet om det behövs. Du blir kontaktad av din områdesvärd när det är dags för installation av nyckeltub i din bostad.

Det nya miljöhuset på Kollegievägen blir klart i november.

Vi ska anlägga lekplatser på både Grödan och Jägaren under nästa år.

Trygghetsvandringar sker regelbundet runt om i våra områden. Nu senast arrangerades enOfferkällan, där några boende, vi på LKF, Polisen och Lunds kommun deltog. Tanken med trygghetsvandringen är att vi tillsammans ska öka tryggheten och trivseln i våra bostadsområden.

Ombyggnationen på Linero fortsätter, med fokus på utemiljö och världens trädgård – där hyresgästerna i området varit med och valt växterna.

Vi har haft en dialog med de boende på Trollebergsvägen och vi kommer efter önskemål att anlägga en boulebana och en bärgård – med smaskiga vinbär och hallon.

I början av nästa år ska en vinterfest hållas på Fäladstorget. Denna anordnar vi på LKF tillsammans med boende, näringsidkare och Lunds kommun.