72 KVADRAT NOTERAT

Snart kommer 

snön

Nästan varje år kommer det ju lite snö oavsett om vi vill eller ej. Då är LKFs snö­röjar­gäng redo att rycka ut.

Här har vi samlat de frågor som ni hyresgäster ofta ställer till oss när snön har fallit:

När snöröjer och halkbekämpar ni?
Vi kommer när det behövs på vardagar mellan 07:00 – 16:00.

Vi har också en snöberedskap på helger, storhelger och röda dagar mellan den 17 november och den 31 mars. Då har vi en tjänstgörande arbetsledare som vid behov kallar in den personal som behövs.

Hur halkbekämpar ni?
I första hand sandar vi vid halkbekämpning. Salt använder vi mycket restriktivt eftersom det påverkar växtlighet och dagvatten på ett negativt sätt.

Vägar, trottoarer och cykelområden på de områden som kommunen sköter är nästan het fria från snö och is. Varför är det inte så på LKFs områden?
Eftersom vi är försiktiga med att använda salt, innebär det att det kan ligga lite snö kvar uppblandat med sand som halkbekämpning. Att det är snöröjt och halkbekämpat innebär inte att det alltid kan vara helt rena och fria ytor.

Ni snöröjer/halkbekämpar alltid vid min fastighet på eftermiddagen. Varför får jag inte snöröjt direkt på morgonen innan jag går till jobbet?
Vi kör efter ett körschema, där vi har vissa prioriteringar som till exempel köpcentra, vårdcentraler, äldreboende och viktiga in- och utfarter. Detta gör att en del hyresgäster får snöröjt och halkbekämpat i början på dagen och andra lite senare.

Ni skottar aldrig min hyrda parkerings­plats, jag får alltid stå och skotta den själv. Varför då?
Hyr du en parkeringsplats av LKF ansvarar du själv för snöröjning och halkbekämpning. Vi snöröjer och halkbekämpar bara våra besöksparkeringar.

Det är oftast mycket bättre snöröjt och halkbekämpat på vardagar jämfört med på helgerna. Varför är det så?
På vardagarna när det är snöigt och halt är all områdespersonal ute och arbetar för att röja undan snön. På helgerna under bered­skapen, finns det bara en begränsad styrka som arbetar. Därför finns det mer resurser för snöröjning och handskottning på vardagarna än på helger. Men vår ambition är att det skall vara snöröjt och halkbekämpat även på helgerna när det behövs. Första vardagen efter en helg med snö och halka, jobbar all personal för att det ska bli så bra och halkfritt som möjligt på områdena.

Lokalvårdare med certifiering

De flesta av våra lokalvårdare har precis genomgått en certifieringsutbildning – PRYL. PRYL utgör den norm r grundkompetens som en svensk lokalvårdare ska ha.

Proffsigt utförd lokalvård kräver bland annat god kunskap om rengöring och olika ytmaterial och är en viktig del i fastighetsförvaltningen.

Att ha välutbildade och professionella lokalvårdare är viktigt för oss på LKF. Då vi kan ge en god service till våra hyresgäster med rena och fräscha trapphus och lokaler.

20-årsfest på Klostergården

Den 21 oktober firade den lokala hyresgästföreningen Glaciären på Klostergården 20-årsjubileum. Många glada stora och små hyresgäster firade med tårta, popcorn och trolleri med den populära magikern Malin Nilsson. Till förmån för Barncancer­fonden ordnades även ett lotteri, där alla barn fick välja bland vinsterna.

Det blev verkligen en Barnens Dag!