72 KVADRAT TRYGGT BOENDE

Hemförsäkring

TÄNK EFTER före

Hur skyddad är du om olyckan är framme, när tjuven kommer på besök eller något händer i din bostad?

Vi är måna om våra hyresgäster. Tillsammans vill vi skapa en trygg boendemiljö och ett säkert skydd om olyckan är framme. Från och med 1 april i år måste du ha tecknat en hemförsäkring när du skriver på ett nytt hyreskontrakt med oss. För att få ersättning för skador på ägodelar i lägenheten, i vinds- eller källarförråd och andra gemensamma utrymmen som till exempel tvättstugan, måste du ha en egen hemförsäkring.

Förmånlig försäkring till alla LKFs hyresgäster

Länsförsäkringar Skåne erbjuder en mycket förmånlig hemförsäkring till alla våra hyresgäster.

Du som har ett förstahandskontrakt på din hyreslägenhet hos oss kan teckna försäkringen. Priset på försäkringen avgörs av hur många rum din bostad har och vilka tilläggsförsäkringar du väljer. Är du 65 år eller äldre är priset dessutom lägre. Du betalar din hemförsäkring enkelt månadsvis via din hyresavi.

Ring Länsförsäkringar Skåne på telefon 040-633 80 90, så berättar de mer om försäkringen.

Det finns flera olika företag du kan kontakta om du vill teckna en hemförsäkring, men tänk på att du behöver visa upp ditt avtal när du hämtar din nyckel hos oss till ditt nya boende.

Att våra hyresgäster ska ha en bra hemförsäkring är en del i vårt helhetstänk om ett tryggare och säkrare boende där vi bland annat arbetar med olika former av boinflytande och aktiviteter för ökad gemenskap i våra bostadsområden.