#Noterat

Två kaffekoppar på ett träbord. Bakgrunden är oskarp men visar ett fnt varmt somrigt ljus.

Fler är hemma mer – vi visar hänsyn och förståelse

Med tanke på situationen i omvärlden, så jobbar och studerar många hemifrån nu. Det gör så klart att vi märker av varandra mer i vardagen. Vi måste visa varandra hänsyn, ha tålamod tillsammans och ha förståelse för varandra. Nu väntar ännu en sommar när många är hemma i Lund – kanske är det inte så dumt att kunna lära känna dina grannar och din hemstad lite bättre. En kopp kaffe eller te med en granne på gården kan vara det som gör dagen lite bättre.

Tack för att du hjälper till och sprider omtanke – inte virus!

Missa ingen info från oss

Kom ihåg att hålla dina kontaktuppgifter uppdaterade på Mina sidor. Se till att du har rätt e-postadress och telefonnummer inlagda, så lovar vi att berätta när vi har något på gång i ditt område och du riskerar inte att missa någon information från oss.

Grafisk illustration som visar en bärbar dator med en chatbubbla som ser ut att komma från skärmen.

Ditt boende i fickformat

LKF utvecklar en Boportal för en mer hållbar livsstil

Allt du behöver för att förenkla vardagen i ditt boende och skapa en hållbar livsstil – det finns i LKFs nya boportal som sedan i november testas av de boende i Xplorion på Brunnshög. Med några enkla steg på en lättnavigerad plattform i telefonen, datorn eller surfplattan ska du kunna felanmäla, nå en del av kommunens digitala tjänster och klicka hem en matkasse från den lokala mataffären.

Men resan tar inte slut här – portalen utvecklas nu vidare tillsammans med hyres­­gästerna på Brunnshög för att sedan spridas i alla LKFs områden.

Många minns säkert den välkomnande pärmen som fanns i lägenheten vid inflyttning. Matnyttig information om boendet med allt från hur tvättstugan bokas till hur man enklast når vaktmästaren. Nu får snart pärmen stå åt sidan för den digitala, lättillgängliga och lätt förändringsbara boportalen.

LKFs innovationsansvariga Henriette Jareklew arbetar med att utveckla plattformen med målet att alltid underlätta och förenkla för kunden – ett jobb som egentligen inte har något slutdatum. Och det är något av poängen med arbetet.

– Vi vill inte sätta ett slutdatum för en färdig portal utan ser möjligheter med att kunna förändra och utveckla utifrån våra kunders behov och önskemål, säger Henriette Jareklew.

Utvecklar med nya tjänster

Nya tjänster tillkommer i portalen allt­eftersom men redan nu finns det digitala tjänster att tillgå under tre välmatade flikar/rubriker. Den första handlar helt enkelt om ditt boende; hur du kommer i kontakt med LKF, hur områdets avfallshantering fungerar och felanmälan. Under den andra rubriken kommer några av kommunens digitala tjänster finnas samlade. Snart går det till exempel att beställa hämtning av grovavfall samt lämna medborgarförslag. Under en tredje rubrik ska näringsidkare på och kring Brunnshög kunna erbjuda service och tjänster som underlättar en hållbar livsstil.

Utsnitt av en bild där en person håller en läsplatta i sina händer och tittar på Boportalen.

– Just nu tittar vi på hur vi kan vidareutveckla den första fliken – om ditt boende. Där är tanken att du som hyresgäst ska kunna få information om vad som gäller kring underhåll av din lägenhet; när det är dags för underhåll och vilka golv och tapeter som finns att välja mellan till exempel. Vi ser också över hur vi ska kunna hjälpa våra kunder att leva hållbart genom att enkelt kunna följa sin vattenförbrukning. Du ska kunna se exakt hur mycket vatten du använder, få tips om hur du kan sänka förbrukningen och inte minst se resultatet av dina egna insatser, berättar Henriette Jareklew.

– Men vi har redan flera nya bollar i luften och massor av idéer. Under nästa år ska vi titta närmare på hur portalen kan underlätta granngemenskapen – inte bara i Xplorion utan på hela Brunnshög. Det ska vara enkelt att kommunicera med andra och det tror vi kan göras genom Boportalen, säger Henriette Jareklew.