#Reportage

Två medarbetare som är fokuserade på att måla tillsammans med små penslar på en träskiva. En medarbetare som färglägger en utskuren nyckelpiga i trä. I bakgrundne syns hammare och spik.

Barnens trädgård på Linero i sommarskrud

Lokalvårdarna Sandra Walldén och Lina Gottlind fick i början av året en idé: de ville väcka liv i Barnens Trädgård på Linero. Under påsken fylldes trädgården med deras egenhändigt tillverkade påskägg, kaniner och en påskkärring. I sommar är det dags igen, nu med ett insektstema och en öppen scen.

– Vi var sugna på att göra något kreativt och ville göra något för barnen. När vi såg trädgården i vintras tyckte vi att där inte fanns mycket att se på eller att göra, säger Lina Gottlind.

Lina passar också på att berömma sin kollega Sandra Walldén och menar att många av de inledande idéerna var hennes. De tittade båda runt lite på nätet och bestämde sig för att sätta igång. Sedan dess har de ägnat veckans sista arbetstimme åt att skapa figurer i trä, för att sedan måla dem.

Slängda möbler

– Vi har använt oss av möbler som slängts. Utifrån en byrå och en bokhylla sågade vi ut våra kaniner. Vi har fått låna verktyg av fastighetsskötarna och har fått hålla till i deras verkstad. Vi har också använt överbliven målarfärg som annars skulle slängts, säger Sandra Walldén.

Sandra och Lina jobbar alltid som ett starkt team, att de hjälptes både åt med att städa områdets tvättstugor – och att tillsammans göra Barnens Trädgård påskfin.

– Detta har varit roligt att få lägga tid på och skapa glädje. Jag har längtat efter att jobba vidare med Barnens Trädgård, säger Sandra.

– Det har varit en kick och något spännande. Jag känner att jag har blivit gladare och mer engagerad i mitt jobb. Det har varit kul!

Uppskattad påskträdgård

Påskens satsning togs mer än väl emot av barnen på Vikingavägen 23 A-D.

– Barnen blev så glada. De kramade om kaninerna och föräldrarna tog bilder på dem i trädgården. Det var så roligt att se, säger Lina Gottlind.

– När vi plockade ned allt två veckor efter påsk var det en del som tyckte att det var jättetråkigt. Då väcktes våra tankar om att göra något nytt i sommar. Lina ville gärna ha en scen, säger Sandra Walldén och Lina fyller i:

– Barn är kreativa själar och jag hoppas att de kommer att gå dit för att sjunga och spela teater, något jag gärna gjorde när jag var liten.

Insekter och en scen

Utöver scenen kommer Lina och Sandra att skapa ett antal insekter. De nämner sniglar, nyckelpigor, humlor, bin och en groda. Dessutom kommer de att sätta upp ett insektshotell, måla en fjäril på scenen och pryda den med vimplar.

– Det är kul att få göra människor glada och att få uppskattning för något man gjort. Det är roligt att få vara kreativ och hitta på, säger Lina.

– Ja, det är roligt att se när barnen blir glada. Det lyfter upp en, avslutar Sandra.

En hammare och en skål med spikar.
Sandra står leende bakom skylten till "Barnens trädgård". Texten står i glada färger och är handmålad på ett lekfullt sätt. I handen håller hon en handmålad skylt med texten "Scen".