Svarvaren 33 | Lund

50-talshus centralt i Lund

Svarvaren 33 är ett flerfamiljshus i fem våningar, som ligger i hörnet Bankgatan-Lilla Tvärgatan. Lägenheternas storlek varierar från ett rum med kokvrå till fem rum och kök. De flesta lägenheter har balkong mot innergården.

Huset är byggt 1951, och är ritat av arkitekten Ingeborg Hammarskjöld-Reiz.

2012 genomfördes en omfattande modernisering av fastigheten, då kök och badrum fick ny inredning och utrustning, ventilationen förbättrades, nya förråd inreddes i källaren, tvättstugan renoverades m m.

2013 höjdes yttertaket och vinden inreddes med två stycken trerumslägenheter.

I direkt anslutning till femvåningshuset, på Lilla Tvärgatan, ligger en 2 ½-plansbyggnad som ursprungligen byggdes för affärs- och kontorsverksamhet. I början av 2000-talet byggdes lokalerna på plan två och tre om till fyra lägenheter.

Centrum

Att bo i centrala Lund innebär närhet till kulturutbud, shopping, caféer, restauranger, torghandel och mycket annat. I den medeltida stadskärnan samsas kullerstensgator och korsvirkeshus med moderna byggnader. Här finns mysiga gågator, vackra gränder och torg. Det mesta nära och tillgängligt, och kommunikationerna och pendlingsmöjligheterna är goda.

Bofakta

Hus och utemiljö

Ort Lund
Stadsdel Centrum
Bostadsområde Svarvaren 33
Adress Bankgatan 12, Lilla Tvärgatan 16 A-C
Hustyp Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år 1950
Antal lägenheter 14
Våningar 2
Hiss Nej
Förråd I källarplan
Parkering Underjordiskt parkeringsgarage med infart från Lilla Södergatan. I närheten finns även p-hus Dammgården. Lediga p-platser publiceras på lkf.se.
Cykelrum Ja
Barnvagnsrum Nej
Källsortering Ja
Hyresgästlokal Nej
Områdeskontor Lilla Tvärgatan 21 – in på gården

Lägenheter

Balkong/terrass/trädgård: Vissa lägenheter har balkong.
Kabel-TV: Ett grundutbud ingår i hyran.
Bredband: Bredbandsuttag finns i samtliga lägenheter.
Tvättutrustning: Gemensam tvättstuga i källaren på Bankgatan 12. Möjligt att installera tvättmaskin som tillval i de flesta lägenheter på Bankgatan 12 och Lilla Tvärgatan 16.
Diskmaskin: Möjligt att installera som tillval i alla lägenheter på Lilla Tvärgatan 16 och i vissa lägenheter på Bankgatan 12.
Värme/vatten: Värmekostnad ingår i hyran.

Övrigt