Spoletorp Russinet | Centrum

Ljusa seniorlägenheter i kollektivhus

Russinet är ett kollektivhus där lägenheterna hyrs av den ekonomiska föreningen Russinet, som i sin tur hyr ut dem till sina medlemmar. Målgruppen är 55+ utan hemmavarande barn. I huset finns utöver lägenheterna två gästrum samt gemensamt kök, matsal, bibliotek och TV-rum, bastu, hobby- och motionsrum samt inglasad takterrass.

I föreningen ordnas aktiviteter som filmkvällar, föredrag, bokcirkel, utflykter med mera. Två aktiviteter är obligatoriska: att delta i matlag samt att städa.

Russinets trädgård sköts av föreningens trädgårdsgrupp. I föreningen finns bland annat även en biblioteksgrupp, en inredningsgrupp och en datorgrupp.

Centrum

Att bo i centrala Lund innebär närhet till kulturutbud, shopping, caféer, restauranger, torghandel och mycket annat. I den medeltida stadskärnan samsas kullerstensgator och korsvirkeshus med moderna byggnader. Här finns mysiga gågator, vackra gränder och torg. Det mesta nära och tillgängligt, och kommunikationerna och pendlingsmöjligheterna är goda.

Bofakta

Hus och utemiljö

Ort: Lund
Stadsdel: Centrum
Bostadsområde: Spoletorp Russinet (kollektivhus, 55+)
Adress: Karl XII-gatan 11-13
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 1999
Arkitekt: Vlade Naumovski
Antal lägenheter: 27
Våningar: 6
Hiss: Ja
Förråd: I källaren
Parkering: Kallgarage på Carl Bernlunds gata
Cykelrum: Ja
Barnvagnsrum: Nej
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor: Jägaregatan 51

Lägenheter

Balkong/terrass/trädgård: De flesta lägenheter har balkong. Lägenheterna i bottenplan har uteplats som är avgränsade med häck eller plank. Stor och fin gemensam uteplats samt inglasat uterum högst upp i huset.
Kabel-TV: Ett grundutbud ingår i hyran.
Bredband: Bredbandsuttag finns i samtliga lägenheter.
Tvättutrustning: Finns som standard i samtliga lägenheter.
Diskmaskin: Möjligt att installera som tillval i vissa lägenheter
Värme/vatten: Värmekostnad ingår i hyran.

Övrigt