Snödrivan och Snöfoget | Söder

Gröna gårdar på Klostergården

Snödrivan och Snöfoget. I området finns fyra niovåningshus och två tvåvåningshus, byggda 1965. Adresserna är Sunnanväg 2 och Gråvädersvägen 4. De båda kvarteren har stora grönskande innergårdar med lekplatser och sittgrupper.

De sex husen hade från början totalt 464 lägenheter. 2004 byggdes höghusen på med en nionde våning som gav ytterligare 30 lägenheter.
Taklägenheterna, som man når via loftgångar, har stora fönsterpartier mot söder och väster. Varje lägenhet har också en terrass. Från lägenheterna och loftgångarna har man en milsvid utsikt över landskapet runt Lund och mot Öresund och Danmark.

Bottenplanen i höghusen upptas delvis av tvättstugor och andra gemensamma utrymmen och i övrigt av bostäder. De flesta lägenheter i bottenplanet har uteplats, och merparten av de övriga lägenheter har balkong (bortsett från lägenheterna om ett rum och kokskåp/kokvrå). Alla lägenheter i låghusen har ett eget hobbyrum i källaren.

Vid Sunnanväg finns ett parkeringshus i tre plan.

Söder

Södra delen av Lund består bland annat av Järnåkra och Klostergården. En cykeltur till centrum, Stadsparken eller Högevallsbadet tar bara några minuter. Vid Karhögstorg på Järnåkra finns ett stadsdelscentrum med bland annat livsmedelsaffär, och i anslutning till torget finns ett grönområde med en lekpark. På Klostergården är det nära till lummiga park- och strövområden på Sankt Larsområdet och vid Höje å.

Bofakta

Hus och utemiljö

Ort Lund
Stadsdel Söder (Klostergården)
Bostadsområde Snödrivan och Snöfoget
Adress Höghus: Gråvädersvägen 4 G-N och Sunnanväg 2 H-P. Låghus: Gråvädersvägen 2 A-F och Sunnanväg 2 A-G.
Hustyp Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år 1965
Arkitekt Leif Hörberg Wigot Konsult AB
Antal lägenheter 494
Våningar 9
Hiss Alla lägenheter upp till våning 8 har hiss. Vissa lägenheter på våning 9 nås med hiss, och andra med trappa via loftgång.
Förråd Ja, i källaren. Alla lägenheter i låghusen har även ett eget hobbyrum i källaren.
Parkering Parkeringsplatser utomhus finns i anslutning till bostadsområdet. Parkeringshus samt ett fåtal enskilda garage finns också. Lediga platser publiceras på lkf.se.
Cykelrum Ja, ingång på gavlarna på höghusen.
Barnvagnsrum Ja, i varje trappuppgång i höghusen.
Källsortering Ja
Hyresgästlokal Ja, Sunnanväg 2 D. På Sunnanväg 2 G finns en bastu.
Områdeskontor Karhögstorg 10 C

Lägenheter

Balkong/terrass/trädgård I höghusen har alla lägenheter utom 1 rok balkong. Vindslägenheterna har egen, väl tilltagen, terrass i söder eller väster. I låghusen har alla lägenheter uteplats eller balkong.
Kabel-TV Ett grundutbud ingår i hyran.
Bredband Bredbandsuttag finns i samtliga lägenheter.
Tvättutrustning Gemensam tvättstuga. Vindslägenheterna har egen tvättutrustning.
Diskmaskin Möjligt att installera som tillval i många av lägenheterna, dock inte i 1 rok och i låghusen.
Värme/vatten Komfortvärme (21 grader ingår i hyran)

Övrigt