Snödrivan 2 | Söder

Lägenheter med balkong eller uteplats

Snödrivan 2 är en nyare del av Klostergården, byggt 1998 med Leif Hörberg som arkitekt. Här finns 58 lägenheter som alla har uteplats eller balkong.

I kvarteret finns 58 lägenheter fördelade på två fyravåningshus. Lägenheterna i bottenplanet har uteplats och häckomgärdad tomt, övriga lägenheter har balkong. På den stora innergården finns lekplats, sittgrupper och såväl nyplanterade som äldre träd. Vid Sunnanväg finns ett parkeringshus i tre våningar.

Söder

Södra delen av Lund består bland annat av Järnåkra och Klostergården. En cykeltur till centrum, Stadsparken eller Högevallsbadet tar bara några minuter. Vid Karhögstorg på Järnåkra finns ett stadsdelscentrum med bland annat livsmedelsaffär, och i anslutning till torget finns ett grönområde med en lekpark. På Klostergården är det nära till lummiga park- och strövområden på Sankt Larsområdet och vid Höje å.

Bofakta

Hus och utemiljö

Ort Lund
Stadsdel Söder (Klostergården)
Bostadsområde Snödrivan 2
Adress Östanväg 4-12
Hustyp Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år 1997
Arkitekt HLAB Arkitektkontor
Antal lägenheter 48
Våningar 4
Hiss Ja
Förråd På vinden
Parkering Parkeringsplatser utomhus samt enskilda garage finns på andra sidan Östanväg. Parkeringshus finns i närområdet. Lediga platser publiceras på lkf.se.
Cykelrum I källaren, port 8-12
Barnvagnsrum Ja, i källaren på Östanväg 10
Källsortering Ja
Hyresgästlokal Ja, på Östanväg 4-6
Områdeskontor Karhögstorg 10 C

Lägenheter

Balkong/terrass/trädgård De flesta lägenheter har balkong i söder eller väster. Lägenheterna i bottenplan har uteplats som är avgränsad med häck.
Kabel-TV Ett grundutbud ingår i hyran.
Bredband Bredbandsuttag finns i samtliga lägenheter.
Tvättutrustning Egen tvättutrustning i alla lägenheter.
Diskmaskin Möjligt att installera som tillval.
Värme/vatten Komfortvärme (21 grader ingår i hyran).

Övrigt