Mjölet | Dalby

Gröna omgivningar i östra Dalby

Mjölet. Här bor du nära naturen, med egen balkong eller uteplats. En cykeltur till Dalby centrum tar bara några minuter.

Bostadsområdet ligger i Pinnmöllan i östra Dalby, som är en väl bevarad del av Dalby fälad. Detta var tidigare gemensam betesmark för byns bönder. I området finns såväl sankmark som torr hedmark med en rik och varierad växtlighet.

I området finns totalt 122 lägenheter, byggda 1981-82. 34 av lägenheterna ligger i en- eller tvåplans radhus medan övriga lägenheter ligger i tvåplans flerfamiljshus. Lägenheterna på andra våningen har ingång via utvändig trappa och loftgång.

Till alla lägenheter i markplanet hör uteplats medan lägenheterna på andra våningen har balkong. Centralt i kvarteret ligger en grönyta med lekplats.

Dalby

I Dalby finns naturen nära och strövområden som Dalby Söderskog och Billebjer ligger inpå knutarna. Byn har gamla anor, och är bland annat känd för Dalby kyrka, som är Nordens äldsta bevarade stenkyrka. Dalby har cirka 7 000 invånare. I byn finns ett centrum med bland annat mataffär, apotek, vårdcentral och bibliotek. Bussförbindelserna är goda, och man tar sig lätt till bland annat Lund och Malmö.

Bofakta

Hus och utemiljö

Ort Dalby
Bostadsområde Mjölet
Adress Mjölvägen 1-88
Hustyp Flerfamiljshus och radhus
Färdigställt/ombyggt år 1982
Arkitekt Tomas Wahlberg
Antal lägenheter 122
Våningar Radhus i ett eller två plan samt flerfamiljshus i två plan. I flerfamiljshusen nås lägenheterna på våning två via utvändiga trappor och loftgångar.
Hiss Nej
Förråd Ja
Parkering P-platser utomhus och kallgarage finns att hyra. Ledig platser publiceras på lkf.se. Besöksparkering finns.
Cykelrum Nej
Barnvagnsrum Nej
Källsortering Ja
Hyresgästlokal Gästernas hus
Områdeskontor Bondevägen 7 A, Dalby

Lägenheter

Balkong/terrass/trädgård Alla lägenheter har balkong eller uteplats
Kabel-TV Ett grundutbud ingår i hyran.
Bredband Bredbandsuttag finns i samtliga lägenheter.
Tvättutrustning Tvättutrustning är standard i radhusen. I flerfamiljshusen är det inte möjligt att installera tvättutrustning. Den tvättutrustning som finns kvar i flerfamiljshusen idag plockas bort vid omflyttning.
Diskmaskin Diskmaskin går att installera som tillval.
Värme/vatten Värmekostnad ingår i hyran.

Övrigt