Linero torg | Linero och Mårtens Fälad

Mötesplats i östra Lund

Linero torg blir en mötesplats i den expansiva östra delen av Lund, med bostäder, butiker och restauranger. Vi bygger två punkthus med totalt 82 lägenheter med inflyttning 2017.

Ovanpå livsmedelsbutiken byggs två punkthus med 10 respektive 14 våningar med totalt 82 lägenheter. Storleken på lägenheterna varierar mellan 1 rok och 3 rok. De inglasade balkongerna och den stora gemensamma skyddade takterrassen kommer att erbjuda hyresgäster fina odlingsmöjligheter. Närheten till butiker och annan service tillsammans med fantastisk utsikt över det vackra skånska landskapet blir också kvalitéer utöver det vanliga.

Linero

Linero genomgår nu en förnyelse, som blir ett lyft för hela den östra delen av Lund.  Linero torg rustas upp rejält och får ett nytt utseende med bland annat en ny, stor livsmedelsbutik. Även den befintliga centrumbyggnaden renoveras och moderniseras. Storsatsningen på utbyggd handel, service och nya bostäder gör Linero torg till en attraktiv mötesplats för boende i hela östra Lund.

Vikingavägen, som löper genom Linero, har byggts om till en modern stadsgata med både bilväg, cykel- och gångväg. Målet är att öka tillgängligheten och tryggheten i hela området.

På Linero och på Mårtens Fälad finns flera skolor, idrottsanläggningar och grönområden. En cykeltur till centrala Lund tar ungefär 15 minuter.

Bofakta

Bostadsfakta

RumAntalYta (kvm)Hyra (kr)
1 19 29 4579 - 5002
2 32 44 - 63 6222 - 7665
3 31 63 - 108 8144 - 11685

Hus och utemiljö

Ort: Lund
Stadsdel: Linero
Bostadsområde: Linero torg
Adress: Iduns plats
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 2016
Arkitekt: Framtagande förfrågningsunderlag: Lasse Vretblad, Arkitektmagasinet AB. Detaljprojektering: Ulf Hansson, Hansson Projektcoordinering AB
Antal lägenheter: 82 hyreslägenheter samt 12 servicelägenheter
Våningar: 10 resp 14 våningar
Hiss: Ja
Förråd: Till varje lägenhet hör ett förrådsutrymme om ca 3-4 kvm, som finns i källaren eller på plan 2 eller 3 i respektive bostadshus.
Parkering: I garaget under bostadshusen finns parkeringsplatser att hyra. Lediga p-platser publiceras på lkf.se. Gästparkering finns i närområdet.
Cykelrum: Ja, i källaren
Barnvagnsrum: Ja, i källaren
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Ja, på Linero torg 18
Områdeskontor: Emblas gata 3

Lägenheter

Balkong/terrass/trädgård: 2 rok och 3 rok har inglasad balkong. 1 rok saknar balkong. Stor, gemensam takterrass.
Kabel-TV: Ett grundutbud ingår i hyran.
Bredband: Bredbandsuttag finns i samtliga lägenheter.
Tvättutrustning: I båda husen finns gemensam tvättstuga. Egen tvättutrustning går att installera som tillval.
Diskmaskin: 2 rok och 3 rok: Diskmaskin finns som standard. 1 rok: Diskmaskin kan installeras som tillval.
Värme/vatten: Varmvattenförbrukningen mäts och debiteras separat för varje lägenhet.

Övrigt