Havamal | Linero och Mårtens Fälad

Nära service, handel och grönområden

Havamal. Området ligger norr om Vikingavägen med fin utsikt mot söder. Lägenheterna i bottenplanet har uteplats och övriga lägenheter har balkong.

Här finns 358 lägenheter på 1-5 rum och kök. På bara några minuters promenadavstånd från Havamal ligger Linero torg, Vikingaskolan (F-9) och idrottsanläggningen Vikingahallen. Här finns också stora grönområden, bland annat Tre Högars Park.

När husen byggdes i början av 1970-talet, planerade arkitekten området med utgångspunkt från den starkt sluttande terrängen och lade huskropparna längs höjdkurvorna för att ge bästa möjliga utsikt från lägenheterna.

Namnet Havamal har anknytning till nordisk mytologi. Havamal är en eddadikt, troligen skriven i Norge omkring år 900, som bland annat innehåller ett antal levnadsregler.

Linero och Mårtens Fälad

Linero genomgår nu en förnyelse, som blir ett lyft för hela den östra delen av Lund. Linero torg rustas upp rejält och får ett nytt utseende med bland annat en ny, stor livsmedelsbutik. Även den befintliga centrumbyggnaden renoveras och moderniseras. Storsatsningen på utbyggd handel, service och nya bostäder gör Linero torg till en attraktiv mötesplats för boende i hela östra Lund.

Vikingavägen, som löper genom Linero, har byggts om till en modern stadsgata med både bilväg, cykel- och gångväg. Målet är att öka tillgängligheten och tryggheten i hela området.

På Linero och på Mårtens Fälad finns flera skolor, idrottsanläggningar och grönområden. En cykeltur till centrala Lund tar ungefär 15 minuter.

Bofakta

Hus och utemiljö

Ort Lund
Stadsdel Linero
Bostadsområde Havamal
Adress Vikingavägen 1-27 (ojämna nummer)
Hustyp Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år 1969-1972
Arkitekt Sten Samuelson
Antal lägenheter 358
Våningar 3
Hiss Nej
Förråd Ja, i källaren
Parkering Parkeringsplatser i garage och utomhus finns att hyra. Lediga platser publiceras på lkf.se.
Cykelrum
Barnvagnsrum
Källsortering Ja
Hyresgästlokal Ja, på Linero torg 18
Områdeskontor Emblas gata 3

Lägenheter

Balkong/terrass/trädgård Balkong eller uteplats
Kabel-TV Ett grundutbud ingår i hyran.
Bredband Bredbandsuttag finns i samtliga lägenheter.
Tvättutrustning Gemensam tvättstuga finns i varje hus.
Diskmaskin
Värme/vatten

Övrigt