Havamal 6 (65+) | Linero och Mårtens Fälad

Seniorlägenheter med god tillgänglighet

Havamal 6. De 22 lägenheterna är avsedda för äldre som prioriterar god tillgänglighet. De tilldelas i första hand bostadssökande som har beviljats förtur av Vård- och omsorgsförvaltningen.

Havamals seniorlägenheter ligger i ett sex våningar högt punkthus byggt 1993 med Lotta Sundström och Rolf Lindström som arkitekter.

Samtliga lägenheter har inglasad balkong, ofta med fantastisk utsikt. Det har man också från den gemensamma, delvis inglasade terrassen högst upp i huset. En gemensam lokal finns dessutom i husets bottenvåning.

Linero och Mårtens Fälad

Linero genomgår nu en förnyelse, som blir ett lyft för hela den östra delen av Lund. Linero torg rustas upp rejält och får ett nytt utseende med bland annat en ny, stor livsmedelsbutik. Även den befintliga centrumbyggnaden renoveras och moderniseras. Storsatsningen på utbyggd handel, service och nya bostäder gör Linero torg till en attraktiv mötesplats för boende i hela östra Lund.

Vikingavägen, som löper genom Linero, har byggts om till en modern stadsgata med både bilväg, cykel- och gångväg. Målet är att öka tillgängligheten och tryggheten i hela området.

På Linero och på Mårtens Fälad finns flera skolor, idrottsanläggningar och grönområden. En cykeltur till centrala Lund tar ungefär 15 minuter.

Bofakta

Bostadsfakta

RumAntalYta (kvm)Hyra (kr)
1 1 39 4871
2 16 54 - 67 5779 - 6802
3 5 76 7335 - 7655

Hus och utemiljö

Ort Lund
Stadsdel Linero
Bostadsområde Havamal 6 (65+)
Adress Emblas gata
Hustyp Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år 1993
Arkitekt Lotta Sundström och Rolf Lindström
Antal lägenheter 22
Våningar 6
Hiss Ja
Förråd
Parkering
Cykelrum
Barnvagnsrum
Källsortering Ja
Hyresgästlokal Ja, på Linero torg 18
Områdeskontor Emblas gata 3

Lägenheter

Balkong/terrass/trädgård Samtliga lägenheter har inglasad balkong. Högst upp i huset finns en gemensam, delvis inglasad terrass.
Kabel-TV Ett grundutbud ingår i hyran.
Bredband Bredbandsuttag finns i samtliga lägenheter.
Tvättutrustning
Diskmaskin
Värme/vatten

Övrigt