Genarp 6 | Genarp

Mitt i byn

Genarp 6. Samtliga lägenheter i kvarteret har en grönyta på entrésidan. Dessutom har varje lägenhet en uteplats under tak i väster- eller söderläge.

Lägenheterna, som är byggda 1970, är fördelade på två radhuslängor. Totalt finns 14 lägenheter. 13 av lägenheterna är tvårummare, den 14:e är en enrumslägenhet.

Namnet Genarp 6 är taget från en gård. Fram till det så kallade enskiftet i början av 1800-talet låg de skånska byarnas gårdar samlade i anslutning till kyrkorna. Vid enskiftet flyttades de flesta gårdarna ut till odlingsmarkerna utanför bykärnorna medan en del gårdar fick ligga kvar i bykärnorna. När Genarp skiftades fick gården med nummer 6 ligga kvar men på 1870-talet flyttades den till nuvarande Lars Kristoffers väg. Delar av den flyttade gården finns fortfarande kvar.

Genarp

I Genarp finns en genuin bykänsla och bebyggelsen består till största delen av småhus. Byn har cirka 3000 invånare. I centrum finns bland annat två matbutiker, folktandvård, distriktssköterskemottagning och apoteksombud. I byn finns Häckebergaskolan (F-3), Genarps skola (4-9) och flera förskolor. Här finns också fritidsgård och träffpunkt för äldre. Kring byn finns gott om natur och strövområden, till exempel kring Häckebergasjön och i naturreservaten Romeleåsen och Risen.

Bofakta

Hus och utemiljö

Ort Genarp
Bostadsområde Genarp 6
Adress Lars Kristoffers väg
Hustyp Radhus
Färdigställt/ombyggt år 1970
Arkitekt
Antal lägenheter 14
Våningar 1
Hiss Nej
Förråd
Parkering
Cykelrum
Barnvagnsrum
Källsortering Ja
Hyresgästlokal Gästernas hus, Kvarnrännan 2
Områdeskontor Bondevägen 7 A, Dalby

Lägenheter

Balkong/terrass/trädgård Samtliga lägenheter har uteplats i väster eller söderläge.
Kabel-TV Ett grundutbud ingår i hyran.
Bredband Bredbandsuttag finns i samtliga lägenheter.
Tvättutrustning
Diskmaskin
Värme/vatten

Övrigt