Gärdesängen | Dalby

Radhusområde med fri utsikt över slätten

Gärdesängen. Kvarteret ligger i den sydöstra delen av Dalby, i området Påskagänget. Här kan du njuta av fri utsikt över slätten.

I kvarteret finns 36 radhus, byggda 2012, i varierande storlekar. Här finns två-, tre-, fyra- och femrummare, 62–118 m². Femrummarna är i två plan, medan de övriga är i ett plan. Alla har uteplats och en liten tomt. Till samtliga bostäder hör garage, förutom till de fyra tvårummarna med adress Backnejlikegatan 4–10.

Lägenheterna är försedda med golvvärme och har mycket god värmeekonomi. Med en beräknad årlig energi­förbrukning för värme och varmvatten på endast 39 kWh/m² klassificeras husen som minienergihus. Energikostnaderna ingår inte i hyran.

Gärdesängen ligger bara drygt en kilometer från Dalby centrum och nära Knivsåsens naturreservat som är ett omtyckt friluftsområde.

Dalby

I Dalby finns naturen nära och strövområden som Dalby Söderskog och Billebjer ligger inpå knutarna. Byn har gamla anor, och är bland annat känd för Dalby kyrka, som är Nordens äldsta bevarade stenkyrka. Dalby har cirka 7 000 invånare. I byn finns ett centrum med bland annat mataffär, apotek, vårdcentral och bibliotek. Bussförbindelserna är goda, och man tar sig lätt till bland annat Lund och Malmö.

Bofakta

Hus och utemiljö

Ort Dalby
Bostadsområde Gärdesängen
Adress Backnejlikegatan, Brunörtsgränden, Klättgränden, Kungsljusgatan, Ormbärsgatan och Vårärtsgränden
Hustyp Radhus
Färdigställt/ombyggt år 2012
Arkitekt Jaenecke Arkitekter AB
Antal lägenheter 36
Våningar 1-2 vån
Hiss Nej
Förråd Till varje lägenhet hör ett kallförråd om cirka 3 kvm. Förråden ligger i anslutning till garage eller lägenhet.
Parkering Merparten av lägenheterna har garage och uppställningsplats framför. För de mindre lägenheterna finns det en parkeringsplats per lägenhet. Några få parkeringsplatser finns att hyra. Besöksparkering finns.
Cykelrum Nej
Barnvagnsrum Nej
Källsortering Ja
Hyresgästlokal Gästernas hus, Kvarnrännan 2
Områdeskontor Bondevägen 7 A, Dalby

Lägenheter

Balkong/terrass/trädgård Häckomgärdad tomt med uteplats och gräsmatta.
Kabel-TV Ett grundutbud ingår i hyran.
Bredband Bredbandsuttag finns i samtliga lägenheter.
Tvättutrustning Lägenheterna har egen tvättutrustning som standard.
Diskmaskin Lägenheterna har egen diskmaskin som standard.
Värme/vatten Kallhyra

Övrigt