Fiolen | Östra Torn

Bilfritt område med grönytor och lekplatser

Fiolen. I det här området finns gott om gemensamma grönytor. Området är fritt från bilar och binds samman av ett gång- och cykelstråk.

I kvarteret finns flera små lekplatser. Centralt i kvarteret ligger dessutom en park med en större lekplats och en bollplan.

Lägenheterna fördelar sig på två trevånings flerfamiljshus samt 21 radhus och flerfamiljshus i två plan. Alla radhuslägenheter är byggda i etage. Byggåret är 1993. Samtliga lägenheter i bottenplanet har egen tomt, övriga har balkong, som i vissa lägenheter är inglasad.

Östra Torn

På Östra Torn finns en trivsam blandning av radhus, villor och flerfamiljshus. Det finns gott om grönområden och i Östra Torns by finns gammal bymiljö bevarad. På nära gång- och cykelavstånd finns Ideon, LTH, Ekonomicentrum, MAX IV och ESS. Det är cirka 3,5 kilometer till Lunds centrum. På Östra Torn finns flera skolor (F-9) och förskolor. Här finns också Östra Torngården, som är både ett fritidshem och en fritidsgård. I området finns en närbutik, och på Sparta vid Tornavägen finns en större livsmedelsbutik.

Bofakta

 

Hus och utemiljö

Ort Lund
Stadsdel Östra Torn
Bostadsområde Fiolen
Adress Flygelvägen 4-190
Hustyp Flerfamiljshus och radhus
Färdigställt/ombyggt år 1993
Arkitekt HL AB
Antal lägenheter 136
Våningar 1-3 våningar
Hiss I de två trevåningshusen finns hiss.
Förråd Finns i källare, på vind eller i friliggande byggnad intill lägenheten.
Parkering Garageplats och p-platser utomhus finns att hyra. Lediga platser publiceras på lkf.se. Besöksparkering finns.
Cykelrum Ja
Barnvagnsrum I cykelförråd
Källsortering Ja
Hyresgästlokal Nej
Områdeskontor Kollegievägen 205

Lägenheter

Balkong/terrass/trädgård Lägenheter på bottenvåningen har uteplats. Övriga lägenheter har balkong, varav vissa är inglasade.
Kabel-TV Ett grundutbud ingår i hyran.
Bredband Bredbandsuttag finns i samtliga lägenheter.
Tvättutrustning Tvättmaskin finns som standard i alla lägenheter. I trevåningshusen finns dessutom gemensam tvättstuga i källaren som komplement. Avgiften är 50 kr/gång.
Diskmaskin Möjligt att installera som tillval.
Värme/vatten Ingår i hyran.

Övrigt