Fiolen kollektivhus | Östra Torn

Bo i gemenskap

Fiolen kollektivhus passar dig som vill ha gemenskap och trivsel i ditt boende. I huset finns stora gemensamma utrymmen, bland annat ett kök där hyresgästerna lagar gemensamma middagar.

Huset är byggt runt en gård som öppnar sig mot söder. I den gemensamma trädgården, som sköts av hyresgästerna, finns växthus, fruktträd, bärbuskar och grönsaksland samt en jordkällare. Huset har 24 lägenheter och är byggt i två plan. Här finns stora gemensamma utrymmen, till exempel allrum med kök, motionsrum med bastu, hobbyrum, musikrum och verkstad.

Huset är byggt 1993 och utformades i samarbete mellan blivande hyresgäster, arkitekter och representanter för LKF. Hyresgästerna är medlemmar i en ekonomisk förening som hyr huset av LKF och i sin tur hyr ut lägenheterna till sina medlemmar. Hyresgästerna svarar för städning av gemensamma utrymmen, trädgårdsskötsel och underhåll av huset. Detta kompenseras med reducerad hyra.

Till föreningens webbplats>>

Östra Torn

På Östra Torn finns en trivsam blandning av radhus, villor och flerfamiljshus. Det finns gott om grönområden och i Östra Torns by finns gammal bymiljö bevarad. På nära gång- och cykelavstånd finns Ideon, LTH, Ekonomicentrum, MAX IV och ESS. Det är cirka 3,5 kilometer till Lunds centrum. På Östra Torn finns flera skolor (F-9) och förskolor. Här finns också Östra Torngården, som är både ett fritidshem och en fritidsgård. I området finns en närbutik, och på Sparta vid Tornavägen finns en större livsmedelsbutik.

Bofakta

Hus och utemiljö

Ort Lund
Stadsdel Östra Torn
Bostadsområde Fiolen Kollektivhus
Adress Flygelvägen 4 och 6
Hustyp Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år 1993
Arkitekt Rolf Lindström och Lotta Sundström
Antal lägenheter 24
Våningar 2
Hiss Nej
Förråd Ja, i källaren
Parkering I området finns både garage och p-platser utomhus. Ledig platser publiceras på lkf.se.
Cykelrum Nej
Barnvagnsrum Nej
Källsortering Ja
Hyresgästlokal Kolletivhuset har stora gemensamma utrymmen.
Områdeskontor Kollegievägen 205

Lägenheter

Balkong/terrass/trädgård Lägenheterna på bottenplan har uteplats. Lägenheterna på våning 2 har balkong.
Kabel-TV Ett grundutbud ingår i hyran.
Bredband Bredbandsuttag finns i samtliga lägenheter.

Övrigt