Brandstationen Kävlingevägen | Centrum

Miljövänligt passivhus i charmiga omgivningar

Brandstationen Kävlingevägen. Detta område passar dig som vill bo miljömedvetet och hållbart i centrala Lund. De 45 lägenheterna uppfyller kravet passivhusstandard. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats.

Husen är byggda 2016, intill bostadsområdet Gamla Brandstationen. Området består av fyra bostadshus i tre och fyra våningar. Lägenheterna är ljusa och luftiga med en takhöjd på 2,5 meter. I området finns gemensamhetslokal, garage, cykelparkeringar, områdeskontor samt anläggning för sophantering.

Att området är byggt som som passivhus innebär bland annat att byggnadernas energiförbrukning är mycket låg och att inga radiatorer finns i lägenheterna. Möjlighet till stadsodling, solceller och laddstolpe för elbil samt bilpool är några av ingredienserna i detta bostadsområde.

Centrum

Bor du centrala Lund har du nära till kultur, shopping, caféer, restauranger, torghandel och mycket annat. I den medeltida stadskärnan samsas kullerstensgator och korsvirkeshus med moderna byggnader. Här finns mysiga gågator, vackra gränder och torg. Det mesta är nära och tillgängligt och kommunikationer och pendlingsmöjligheter är goda.

Bofakta

Hus och utemiljö

Ort: Lund
Stadsdel: Centrum
Bostadsområde: Brandstationen Kävlingevägen
Adress: Kävlingevägen 9 A-D
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 2016
Arkitekt: Arkitekt i gestaltningsskede: Boris Wall, Arkitekt Axel Carlsson AB. Arkitekt i detaljprojekteringsskede: NP Arkitekter, Ystad
Antal lägenheter: 45
Våningar: Kävlingevägen 9 A-C, 1-4 våningar. Kävlingevägen 9 D, 1-3 våningar.
Hiss: Ja
Förråd: Ja, i källaren
Parkering: P-platser i underjordiskt garage på Kävlingevägen 9 D finns att hyra. Nås via hiss. Lediga platser publiceras på lkf.se. Besöksparkering mot avgift.
Cykelrum: Ja, cykelparkering finns i källarplan.
Barnvagnsrum: Ja
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Ja, Kävlingevägen 9 E
Områdeskontor: Lilla Tvärgatan 21 – in på gården

Lägenheter

Golv: Klinker i hallen, ekparkett i övriga rum.
Väggar: Målade vita
Balkong/terrass/trädgård: Lägenheterna i markplan har uteplats med trappa till innergården. Övriga lägenheter har balkong.
Kabel-TV: Ett grundutbud ingår i hyran.
Bredband: Bredbandsuttag finns i samtliga lägenheter.
Tvättutrustning: Gemensamma tvättstugor finns i källaren. Möjligt att installera tvättutrustning i lägenheterna som tillval.
Diskmaskin: Diskmaskin finns som standard i 2-4 rok. Ingen diskmaskin i 1 rokvr.
Värme/vatten: Varmvattenförbrukningen mäts och debiteras separat för varje lägenhet.

Övrigt

Bilpool: Hyrbil finns i kvarterets garage. Medlemsavgiften ingår i hyran.