72 KVADRAT UNG

DOCKTEATER FÖR MÅNGA

Spännande. Fint och coolt. Kul. Lite Läskigt.

Reaktionerna från den unga publiken var överlag positiva efter Abellis magiska teaters dockteaterföreställning på Papegojelyckan i början av september.

För de flesta av barnen var det första gången de besökte en dockteater. Det var med spänd förväntan som de, tillsammans med föräldrar, klev in i teaterbussen för att se Fatima och Anders Olsson (till vänster) framföra en japansk-inspirerad föreställning.

När publiken kom ut igen i högsommarvärmen bjöds alla på fika av lokala hyresgästföreningen, som företräddes av Simon Nyman. På plats fanns även företrädare för Hyresgästföreningen i Lund samt LKF.

LKF och Hyresgästföreningen har i flera år samarbetat med att bjuda hyresgäster på cirkus men i år valde vi i stället att satsa på dockteater i en kringresande buss. Denna besökte under slutet på sommaren 12 bostadsområden i Lunds tätort, Dalby och Södra Sandby och lockade flera hundra besökare.

Abellis magiska teater grundades redan 1979 och framförde då medeltida gycklarföreställningar på gator och torg. I sin kringresande buss har teatern framfört över 3500 föreställningar.

Läs mer om Abellis magiska teater här: www.abellis.com

Yasin och Jasmin Albandar och Mariam Ali hade kommit från Värpinge för att titta på dockteater.