72 KVADRAT HÅLLBART

5 500 M2 SOLCELLER ÅTERBRUKAR SOLENS STRÅLAR

I strålande sensommarväder invigde vi den 26 september vår, och Sveriges största solcellsanläggning. 5 500 m2 solceller på 21 bostadshustak på Magistratsvägen färdiga att producera cirka 780 000 kWh per år. Detta motsvarar cirka 300 lägenheters årsförbrukning av hushållsel per år.

Förmiddagens inbjudna gäster fick vara med när LKFs styrelseordförande Mattias Olsson och Kraftringens styrelseordförande Ola Persson invigde anläggningen genom att symboliskt tända två lampor omgivna av solrosor.

På eftermiddagen var det våra hyresgästers tur att få veta mer om solcellerna. I hyresgästlokalen på Rådhusrätten dukade vi upp kaffe och goda äppelpajer och äppelsylt som den lokala hyresgästföreningen ordnat. Kraftringen fanns också på plats för att visa hur solcellerna ser ut och hur de fungerar.

Anläggningen har kostat drygt 12 miljoner kronor och inkluderar ett statligt stöd på 3,6 miljoner. Om cirka 17 år räknar vi med att investeringen ska vara betald. Livslängden på solcellerna beräknas till ungefär 30 år.

FAKTA/SVERIGES STÖRSTA SOLCELLSANLÄGGNING

Installationen omfattar 3 030 st 260 Wp solcellspaneler

Monterat på 21 hustak

Total area är cirka 5 500 m2

41 växelriktare för omvandling av likström till växelström

Toppeffekt på 788 KW

Mätning sker via 11 elcertifikatmätare samt 10 elabonnemangsmätare

72 KVADRAT NOTERAT

HUR VILL DU BETALA DIN HYRA?

Från och med januari kommer du att få din hyresavi utdelad med posten och inte som nu av vår områdespersonal.

Ett miljövänligare alternativ till pappers-faktura är att du ber oss skicka avin med e-post. Kontakta vår kundtjänst på 046 – 35 85 00 eller maila oss på info@lkf.se så ordnar vi detta.

Du kan också välja att betala din hyra med E-faktura. Logga in på din Internet-bank för att göra din anmälan. Allt du behöver göra när E-fakturan presenteras i din Internetbank är att godkänna betalningen. Sedan är det klart.

Autogiro är ett annat alternativ. Med Autogiro sköter banken betalningen åt dig. Rätt hyresbelopp dras automatiskt från ditt konto på förfallodagen. Allt du behöver göra är att fylla i en anmälningsblankett för Autogiro och skicka in den till LKF. Du behöver inte kontakta din bank utan det gör LKF. Blanketten hittar du på vår hemsida:

lkf.se/Hyresgast/Viktigt-att-veta/Hyran/