72 KVADRAT TEMA: SMULTRONSTÄLLEN

Här nappar det!

För den som är sugen på att prova på fiske, finns det flera alternativ runt Lund. Ett av dem är Rögle dammar, som ligger inom naturreservatet Skrylle. Här driver Friluftsfrämjandet, på uppdrag av Lunds kommun, en aktiv verksamhet som ger möjligheter till sportfiske stora delar av året.

Området är indelat i fem dammar, med olika fiskebestånd i de olika dammarna. För 140 kronor löser du ett fiskekort (60 kr för ungdomar), vilket ger dig möjlighet att dra upp två fiskar. Du får lösa max två kort per dag.

Många tar sig hit för att fiska regnbågsöring och gädda. När vi tittar förbi är det förhållandevis många fiskare på plats, det lite dimgrå och ruggiga vädret till trots. Vi möter bland annat Victor Persson och Johannes Johansson, som är här med Victors mamma Camilla Persson.

Killarna visar sig vara rutinerade fiskare och berättar att de brukar dra upp 50-75 fiskar per säsong. Just för ögonblicket är det dock Camilla som står för fiskelyckan genom att dra upp en regnbågsöring på cirka 1, 5 kilo. Middagen är räddad och Camilla är mycket nöjd med säsongens första fiskeförsök.

”Det är lite mer sport att dra upp en regnbåge. Och gäddorna är inte så fina och inte heller så goda”, säger Victor och Johannes. De har många flugor att välja på i sin utrustning och visar gärna upp färgprakten.

Vill du veta mer? www.skrylle.se eller ring på telefon 046-587 53

Fiska

”Det är lite mer sport att dra upp en regnbåge. Och gäddorna är inte så fina och inte heller så goda”, säger Victor och Johannes.

Var är vi?

Vid Rögle dammar, i nordvästra delen av Skrylle naturreservat, ca 12 km öster om Lund.

Hur tar man sig hit?

Enklast per bil eller cykel.

Är det tillgängligt?

Som rörelsehindrad parkerar du intill expeditionen. En av bryggorna är lämpad för rullstolsburna och det finns även en tillgänglighetsanpassad toalett.