72 KVADRAT PORTRÄTTET: SANDRA AF FORSELLS

Gillar företag som
tar socialt ansvar

LKFs omorganisering av fastighetsförvalt-ningen lockade Sandra af Forselles att lämna MKB för LKF. Det ska bli kul att vara med från början, säger hon.

Sandra af Forselles tar emot 72 Kvadrat efter att bara ha varit ett par dagar på sitt nya jobb som fastighetschef hos LKF. Bakom henne gapar bokhyllorna tomma.

– Det kommer de att göra även i fortsättningen, säger Sandra. Jag jobbar helst med digitala dokument så att man kommer åt dem via nätet var man än befinner sig.

Sandra är utbildad i fastighetsföretagande vid Malmö högskola och ingick i den första kullen i den utbildningen.

– Utbildningen kom till efter önskemål från fastighetsbranschen, berättar Sandra. Man ville möta den efterfrågan på utbildad personal som de stora pensionsavgångarna för med sig.

Sandra blev klar med sin utbildning 2001 och gick direkt till ett traineejobb på Malmös motsvarighet till LKF, MKB Fastighets AB.

– Jag fick jobba med olika uppgifter, säger Sandra. Jag jobbade bland annat som husvärd, säljare och controller. Under åren 2007-2016, med avbrott för mammaledighet, var jag fastighetsförvaltare för både nyproduktion och äldre fastigheter.

Sandra af Forselles förklarar att hon trivdes och utvecklades hos MKB. Under många år såg hon inte någon anledning att byta jobb. Men LKFs omorganisering av fastighetsförvaltningen var så lockande att den fick henne att lämna MKB för LKF.

– Det ska bli roligt att vara med från början och se till att omorganisationen faller väl ut, säger hon. Jag har varit med om många omorganisationer hos MKB och vet att många medarbetare påverkas och att man måste ägna tid och kraft åt att få alla med sig.

Sandra förklarar att hon inte vet så mycket om LKF mer än att det är ett välskött och expansivt företag som får goda betyg av såväl hyresgäster som personal.

– Och det är, precis som MKB, ett företag som tar socialt ansvar och jag gillar att jobba i ett sådant företag.

Sandra af Forselles har alltid tyckt om att röra på sig.

– Jag har varit gruppträningsinstruktör på olika gym i 17 år men det har jag valt att lägga på is för att få mer tid tillsammans med familjen.

Sandra gillar också att resa. Ännu så länge blir det kortare resor men när yngsta barnet blir tio väntar en riktig långresa.

– Då ska vi åka till Borneo och visa barnen djungeln.

”Jag jobbar helst med digitala dokument så att man kommer åt dem via nätet var man än befinner sig.”.

FAKTA Sandra af Forselles

  • Ålder: 36.
  • Utbildning: Utbildning i fastighetsföretagande vid Malmö högskola.
  • Tidigare jobb: Hos MKB i Malmö sedan hon blev klar med sin utbildning 2001.
  • Ursprungligen från: Trelleborg.
  • Bor: I Malmö.
  • Familj: Man, två söner, 2,5 och 5 år.
  • Husdjur: Katt.
  • Smultronställe i Lunds kommun: Kan inte Lund så bra ännu. Som mammaledig gillade jag att åka till Lund och vandra i Botaniska trädgården.