72 KVADRAT PORTRÄTTET: HÅKAN NILSSON

Går från att bygga
till att förvalta

Efter att ha lett olika nybyggnads- och renoveringsprojekt hos LKF i nästan 15 år tar Håkan Nilsson steget över till att förvalta och utveckla företagets fastigheter.

Håkan Nilsson blev klar med sin civilingenjörsutbildning 2003. Efter några månader hos JM fick han jobb som byggprojektledare hos LKF och det jobbet blev han trogen till den 1 mars i år, då han blev en av LKFs tre fastighetschefer, en ny befattning med nya arbetsuppgifter i en ny organisation.

– Jag har varit med om att bygga nytt och renovera gammalt under många år och det har varit oerhört spännande och givande, säger Håkan.

– Nu ska det bli kul att gå in i en ny roll med att förvalta och utveckla företagets fastigheter.

Som byggprojektledare har Håkan varit ansvarig för flera nybyggnadsprojekt, till exempel Oden på Linero samt Vapenhuset och Rundkyrkan i Södra Sandby, samt för stora renoveringar, till exempel ombyggnaden av Ribbingska huset. Han har också varit ansvarig för så kallade fill-in-projekt (komplettering av befintlig bebyggelse), till exempel Snickaren på Väster samt Jägaren på Nöbbelöv.

Håkan har även på senare tid varit med om att planera den framtida bebyggelsen på Södra Brunnshög.

Under några år hade Håkan också ansvar för utbyggnaden av LKFs bredbandsnät.

”Löpningen är inte bara bra för hälsan, den ger också tillfälle till att fundera på eventuella problem och att hitta lösningar”.

I sin nya befattning ska Håkan Nilsson medverka till att öka företagets tillgänglighet för hyresgästerna så att dessa blir ännu mer nöjda med sitt boende.

– Vi fastighetschefer ska också långsiktigt utveckla varje fastighet så att vi ökar deras värden för såväl kunderna som för företaget, säger Håkan. Vi ska kombinera hyresgästernas önskemål med en effektiv förvaltning.

Håkan konstaterar att de närmaste åren kommer en stor del av LKFs nyproduktion att ske inom hans fastighetsområde, Öster.

– Då jag kommer att ha ett nära samarbete med LKFs byggnadsavdelning är det en stor fördel att jag har jobbat där under många år.

Håkan Nilsson beskriver sig själv som stresstålig och målinriktad. Sin fritid ägnar han till stor del åt familjen. Han har ett stort idrottsintresse och gillar att löpträna, främst i skogarna nära hemmet i Veberöd.

– Löpningen är inte bara bra för hälsan, den ger också tillfälle till att fundera på eventuella problem och att hitta lösningar, säger Håkan, som har sprungit såväl lokala motionslopp som Köpenhamns maraton.

FAKTA Håkan Nilsson

  • Ålder: 40.
  • Utbildning: Civilingenjör Väg och vatten, inriktning ekonomi och management.
  • Tidigare jobb: Kort tid på JM efter examen, hos LKF sedan 2003.
  • Ursprungligen från: Staffanstorp.
  • Bor: I Veberöd.
  • Familj: Fru, son 8 år och dotter 6 år.
  • Husdjur: Barnens marsvin.
  • Smultronställe i Lunds kommun: Körsbärsdalen alldeles intill hemmet i Veberöd.