72 KVADRAT TEMA: SMULTRONSTÄLLEN

Både balkong och
studsmatta kan vara
smultronställe

Den egna balkongen, kolonilotten, skogen runt hörnet, studsmattan i Stadsparken. Alternativen var många när 72 Kvadrat frågade ett antal hyresgäster om deras smultronställen.

Eva Andersson, Östertull.

Vårt smultronställe är kolonilotten i Täppan vid Södra vägen. Där vistas vi mycket på somrarna. Vi gör det som behöver göras och sen sitter vi och läser. Vi sitter också gärna i en liten berså alldeles utanför dörren här hemma.

Kolonilotten

Andrea Törnlund, Östertull:

Vårt smultronställe är vår balkong med utsikt över parken inne i Östertull. Vi har också använt oss mycket av det lilla lusthuset Novilla och haft många fester på vår gård.

Balkongen

Sufiani Juma, Klostergården:

Jag brukar gå med mina kompisar till Stadsparken eller Sankt Larsparken när det är fint väder.

Stadsparken

Leif Lindstrand, Värpinge:

Mitt Smultronställe är Rinnebäcksravinen. Jag brukar gå en lång promenad med hunden Lexi förbi Fågelskolan, längs ravinen ner till reningsverksdammarna och hem. Det tar ungefär en timme.

Rinnebäcksravinen

Joanna Lewis, Värpinge:

Mitt smultronställe är vår odlingslott som ligger nära bostaden. Den ska jag ställa i ordning under våren. Vi har också en liten trädgård och jag promenerar gärna med sonen Axel längs ravinen. Vi flyttade hit för att komma nära naturen.

Odlingslotten

Rosanna Makulova och Kleopatra Kolumpar bor på Sankt Hans gränd och Samantha och Thereza Eriksson på Magistratsvägen:

Vi gillar att vara på Magistratsvägen när det är fint väder. Där finns det grillplatser, en liten damm som barnen kan leka vid, volleybollplan och annat att göra.

Magistratsvägen

Mikael Nilsson, Södra Sandby:

Vårt smultronställe är vår husvagn som vi har i Åhus. Här hemma gillar jag att promenera längs en mindre väg mot Flyinge. Vi promenerar också i en liten skog i närheten och åker ibland till Skrylle.

Husvagnen

Johan Tygelmark, Dalby:

Vårt smultronställe är skogen alldeles utanför vårt bostadsområde. Dit går vi och fikar och grillar på grillplasten och där kan sonen Kevin leka. Han går också på en förskola som ligger intill skogen. Här är perfekt att bo med barn.

Skogen

My Stein, Drotten:

Mitt smultronställe är Stadsbiblioteket. Jag är inte så mycket för att vara ute. När vi är ute är vi på gården eller går till Stadsparken. Sonen Folke gillar att vara ute. Folke: Jag gillar lekplatsen i Stadsparken. Mest gillar jag att studsa. Jag kan studsa jättehögt.

Stadsbiblioteket