72 KVADRAT ORDET

God mat viktigare än pengar och resor

Ja, det menar i alla fall svenskarna när SIFO i april 2015 ställde frågan om vad som påverkar vårt välmående mest. 57 procent svarade att god mat och dryck är viktigast – viktigare än både resor, pengar, karriär och shopping. Det enda som anses viktigare är att få spendera tid med vänner och familj samt att ägna sig åt sina fritidsintressen.

Idag är mat inte bara att äta sig mätt. Mat är trygghet, dofter, värme och social samvaro. Att lägga tid och omsorg på att förbereda och njuta av en riktigt god måltid tillsammans är äkta glädje för många. Jag är uppvuxen på bondgård med mat som ett självklart fokus. Mat användes i alla sammanhang. Naturligtvis främst för att stilla hunger men maten var också ett sätt att träffas, fira, prova nytt, göra något tillsammans, bota tristess, ja till och med lindra olycklig kärlek.

MAT är temat i detta nummer av 72KVADRAT. Mat är ju viktigt både för liten som stor. Jag hoppas att våra reportage med härliga bilder och recept ska ge dig inspiration och idéer till dig egen matlagning. Förutom den prisbelönta skolrestaurangen på Byskolan i Södra Sandby har vi besökt några av alla de olika härliga, smakrika restauranger som finns i Lund med omnejd. En bra överblick över vilka matställen som finns i Lunds centrum hittar du på lundcity.se.
Där kan du läsa om vad 200 restauranger och caféer i hjärtat av Lund kan erbjuda. Hela 8 restauranger anges i White Guide 2015!

Varma hälsningar

gunilla_signatur

Gunilla Flygare
Marknadschef

72 KVADRAT ges ut av
Lunds Kommuns Fastighets AB
Box 1675, 221 01 LUND
(märk kuvertet 72 KVADRAT)

72kvadrat@lkf.se
LKFs växel: 046-35 85 00

TEXT: Anders Ljungberg, Lotta Solding och Karin Nilsson
LAYOUT: Bysted
FOTO: Copyright © LKF Bildarkiv & Klas Andersson, Perry Nordeng