72 KVADRAT BYGGKOLLEN

Linero torg
tar form

Den som passerat Linero Torg den senaste tiden har kunnat se en total förvandling av det tidigare ganska slitna och tråkiga centrat från början av 70-talet.

Nu växer ett modernt torg fram med en ny större ICA Supermarket som invigdes i början av november. Förutom den nya ICA butiken kommer Fitness24Seven, två restau-ranger – en pizzeria och en take away Thai – att finnas i centrat. Frisören Salong Bellino, som tillfälligt flyttat till bostadsområdet Oden, flyttar snart tillbaka till Linero torg. Ett annat nytillskott blir Frisk och Vacker – en salong för hela kroppen med hud- och fotvård samt massage.

Apoteket och Bankomaten flyttar till nedre plan bredvid ICA. På övre torget kommer biblioteket, Svenska kyrkans församlingshem och även dagverksamheten Nilis samt träffpunkten för seniorer att finnas liksom den nya fina hyresgästlokalen.

Öster om det nya torget reser sig de två nya vita punkthusen med ett 90-tal lägenheter. Mellan husen anlägger vi en härlig takträdgård som våra kommande hyresgäster så småningom kan njuta av. Husen blir klara för inflyttning kring årsskiftet 2016/2017.

Brandstationen Kävlingevägen

I mitten av maj nästa år kan 45 nya hyresgäster flytta in i de lägerheter som just nu håller på att färdigställas på Kävlingevägen där de tidigare vagnhallarna för stadens brandbilar låg. Lägenheterna är uthyrda och ett miljömedvetet boende som uppfyller kraven för passivhusstandard väntar de som flyttar till kvarteret Brandstationen Kävlingevägen till våren 2016.